- Kurânı Kerim seçmeli ders olsun

Adsense kodları


Kurânı Kerim seçmeli ders olsun

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Tue 20 December 2011, 12:42 am GMT +0200
Kur’ân-ı Kerim seçmeli ders olsun

ÖNDER’in Diyarbakır’da düzenlediği 7. İmam-Hatipler Kurultayı sonrasından yayınlanan sonuç bildirgesinde, “Din Eğitimi ve ahlâk eğitimi, bütün öğrencileri kapsayacak şekilde eğitimin her kademesinde uygulanmalıdır. Eğitimin her kademesinde isteğe bağlı Kur’an-ı Kerim ve Din Eğitimi dersi de verilmelidir” denildi.
 

ÖNDER: Kur’ân-ı Kerim seçmeli ders olsun

İMAM Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (ÖNDER) Diyarbakır’da düzenlediği 7. İmam Hatipler Kurultayı sonrasından yayınlanan sonuç bildirgesinde, “Din Eğitimi ve ahlâk eğitimi, bütün öğrencileri kapsayacak şekilde eğitimin her kademesinde uygulanmalıdır. Eğitimin her kademesinde isteğe bağlı Kur’ân-ı Kerim ve Din Eğitimi dersi de verilmelidir” denildi.

KURULTAY SONUÇ BİLDİRGESİNDEN
Zorunlu kesintisiz eğitime acilen son verilip eğitim kademeli olarak yapılandırılmalı, İmam Hatip Liselerinin orta kısımları bir an önce açılmalıdır.
lYapılan bilimsel araştırmalarda olumsuzlukları ortaya çıkan karma eğitim uygulamasından vazgeçilmeli, müstakil kız ve erkek okullarının açılmasına izin verilmelidir. lMilli Güvenlik Bilgisi derslerinin içeriği diğer derslerin programına alınarak pedagojik formasyonu olan öğretmenler tarafından verilmelidir.  lDin Eğitimi ve ahlâk eğitimi, bütün öğrencileri kapsayacak şekilde eğitimin her kademesinde uygulanmalıdır. Eğitimin her kademesinde isteğe bağlı Kur’an-ı Kerim ve Din Eğitimi dersi de verilmelidir. lDin Eğitiminde önemli bir yeri olan Kur’an kurslarının ve hafızlık eğitiminin yaşatılması ve niteliğinin arttırılması hususunda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ortak çalışmalar yapmalıdır.  lDin ve inancı dayalı kılık kıyafet, her bakımdan bir hak olarak tanımlanan ve halen devam etmekte olan mecburi kılık kıyafet uygulaması kaldırılmalıdır.

yeniasya