- Kuranı Kerim müzesi kurulacak

Adsense kodları


Kuranı Kerim müzesi kurulacak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Tue 24 August 2010, 04:40 am GMT +0200


Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2010 yılını Kur'an yılı ilan etmesi münasebetiyle Kur'an Gönüllüleri Platformu projeler hazırladı.


Bu projelerin başında İlahî mesajın geniş kitlelere doğru aktarılması için birçok dilde yayın yapacak bir internet sitesi bulunuyor.

Kur'an Gönüllüleri Platformu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2010 yılını Kur'an yılı ilan etmesi münasebetiyle çeşitli projelere imza atıyor. Platform, Kur'an-ı Kerim ve mesajının, geniş kitlelere doğru bir şekilde aktarılarak tanıtılmasını sağlamak amacıyla Kur'an-ı Kerim sitesi hazırlıyor. Birçok dilde faaliyet gösterecek sitede Kur'an-ı Kerim'le ilgili bütün bilgilere ulaşılabilecek. Bu sitede sanal bir Kur'an müzesi de izleyicilere sunulacak.

Platform, 5 Eylül'de yerli ve yabancı devlet büyüklerinin de katılacağı iftar yemeği ile projelerini tanıtacak. Bu tarihten itibaren projeleri hızla gerçekleştireceklerini söyleyen Kur'an Gönüllüleri Platformu Sözcüsü Ahmet Şişman, amaçlarının Kur'an-ı Kerim'in tüm dünyada doğru tanıtılması olduğunu belirtti. Ahmet Şişman, "5 Eylül günü Kadir Gecesi. Kur'an-ı Kerim de Kadir Gecesi'nde nazil oldu. Bu sebeple, 5 Eylül 2010'dan itibaren öncelikle bir yıl boyunca, ülkemizde, İslam âleminde ve bütün dünyada Kur'an-ı Kerim'i gerçek özellikleriyle en iyi, en güzel ve en etkili bir şekilde tanıtmak istiyoruz. Hafızlığın artırılması ve mukabele geleneğinin yaygınlaştırılması için de çalışmalarda bulunacağız." diyor. Mukabele geleneğini Ramazan dışına da yaymak istediklerini dile getiren Ahmet Şişman bunun için tanınmış hafızlarla işbirliğine gireceklerini söyledi. Ahmet Şişman, mukabeleye katılan dinleyicilere belge de verileceğini ifade etti.

Proje kapsamında Kur'an-ı Kerim konulu sanat eserlerinin devamlı sergileneceği bir müze oluşturulacak. İki kısımdan oluşacak müzede Kur'an kütüphanesi yer alacak. Burada ülke sınırları içinde yapılan Kur'an'la ilgili tüm çalışmaların müsveddeleri, ilk baskıları, sanat eserlerinin orijinal baskıları yer alacak. Müzenin diğer bir kısmında ise yazma basma Kur'an-ı Kerim nüshaları, cüzler, Kur'an tarihine ilişkin görsel unsurlar, bunlara ait kayıt ve materyaller sergilenecek. Projede yer alan diğer bir etkinlik de yabancı ülkelerin tanınmış yayınevlerine Kur'an hakkında seri kitaplar hazırlatılması. Böylece Kur'an aleyhtarı görüşlere son verilmeye çalışılacak. Ayrıca, Kur'an-ı Kerim'e karşı duyarlılığı geliştirmek amacıyla Eğitim Bakanlığı ve diğer kurumlar aracılığıyla yarışma, sempozyum ve açık oturumlar düzenlenecek. Hat, tezhip, cilt sanatçılarının kendi aralarında yarışacağı yurtiçi ve yurtdışı büyük kitap fuarlarında Kur'an merkezli çalışmaların yer aldığı reyon ve sergiler açılacak.

Zaman