- Kuranı anlamadan hayatın anlamı olmaz

Adsense kodları


Kuranı anlamadan hayatın anlamı olmaz

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Mon 14 June 2010, 05:18 am GMT +0200


Erzurum Oltu Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Hz. Peygamber (SAV)'in Kur'an-ı Kerim okunarak anlanabileceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 2010 yılını Kur'an Yılı olarak belirlemesi nedeniyle Oltu'da bir konferans düzenlendi. Programda konuşan Oltu Müftüsü Lütfü İmamoğlu, amaçlarının halkı Kur'an-ı Kerim'e karşı daha duyarlı hale getirmek olduğunu belirterek, "Peygamber Efendimiz (SAV)'i anlamak için önce Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek, öğrendiğimizi de bilfiil olarak hayata geçirmek gerekir." dedi.

Daha sonra aynı zamanda Oltulu olan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Şevki Aydın söz aldı. Kur'an'la olan ilişkinin sürekli gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Aydın, "O'nu okumadan, anlamadan hayatın hiçbir anlamı olamaz. Kur'an bizim temel ölçümüzdür. Kur'an'sız Müslümanlık olamaz. Allah (c.c)'ın kelamı cemiyette huzuru sağlar, insanlara yol gösterir, insanın hayat-ı içtimaiyesini değiştirir. Her türlü kötülüklerden insanı meneder." diye konuştu.

Programda kaside ve ilahilerin ardından İstanbul Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Erhan Mete, İstanbul Büyükpiyale Paşa Camii İmam-Hatibi İshak Danış, Süleymaniye Camii İmam-Hatibi Ekrem Nalbant ve Fatih Camii İmam-Hatibi Osman Şahin Kur'an tilavetinde bulundu.

ehlidunya
Mon 14 June 2010, 06:26 pm GMT +0200
allah razı olsun kuranı anlayarak okumamız için güzel bir paylaşım