- Kur'an öğrensinler diye camiye asansör yapıldı

Adsense kodları


Kur'an öğrensinler diye camiye asansör yapıldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 1 August 2013, 12:33 am GMT +0200
Kur'an öğrensinler diye camiye asansör yapıldı



Antalya Müftülüğü ‘Kur'an-ı Kerimi öğrenmeyen kimse kalmasın’ anlayışı ile talepler doğrultusunda bedensel, görme ve işitme engelli vatandaşlara da kurs açıyor.

Müftülük ve cemaat işbirliğiyle Turgut Reis Caddesi'ndeki İsmet Yüce Camii’nde yürüme engelliler için asansör yapıldı.

Yürüme engelli vatandaşlar bu hizmet sayesinde cami içerisinde ibadetlerini rahatça yapabiliyor ve camide düzenlenen programlara katılabiliyor. Cami görevlileri Hasan Koç ve Salih Akmaz tarafından haftada engellilere yönelik haftada 3 gün Kur’an-ı Kerim, ilmihal ve fıkıh dersi veriliyor.

Camiye Kur’an öğrenmen için gelen yürüme engelli Songül Yılmaz, 15 yıl sonra yapılan asansör sayesinde camiinin içini gördüğünü söyledi. Camiye girmenin mutluluğunu kelimelere dökemeyeceğini belirten Yılmaz, “Şuan duygularımı anlatamam, o kadar mutluyum ki burada bütün engelliler için büyük bir kapı açıldı. Bir dünya verdiler bize. Allah emeği geçenlerden razı olsun.” dedi.

Antalya Engelliler Sanat Evi’nde görevli yürüme engelli Hasan Sakka da camiye yapılan asansör sayesinde büyük bir engelin kalktığını, kendisinin ver arkadaşlarının artık rahatça ibadetlerini yapabildiğini ifade etti. Sakka, “Bu mutluluk anlatılmaz. Bizim engelliler için tuvalet ve abdest alma sıkıntımız vardı, bu hizmet bunlara vesile oldu. Bu cami ile kalmasını istemiyoruz, daha çok camide bu tür hizmetlerin yapılmasını, çoğalmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Antalya İl Müftüsü Ahmet Çelik, engelli asansörü ile engellilerin ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Engellilerin sadece camiye namaz için değil, burada düzenlenen programlara da katılmalarını istediklerini belirten Çelik, “Yapılan asansör ve rampalar ile engelli kardeşlerimiz cami içerisinde hem ibadet edebiliyor hem de açılan Kur’an kursuna katılıyorlar.” şeklinde konuştu.

Cihan

ehlidunya
Thu 1 August 2013, 01:02 am GMT +0200
Esselamu aleykum ;Maşaallah barekallah ne mübarek bir hizmet .Özürlü kardeşlerimize değerli olduğunu hissettirirsek
onlarda bu hizmetlere karşı hissiyatsız kalmayacak helede kuran gibi bir kitabı öğretmek için yapılanlar gönüllerinde
müthiş bir maneviyat doğuracaklar .ALLAH mübarek eylesin cenabı hak muzaffer eylesin .

cerendemir
Thu 1 August 2013, 04:15 am GMT +0200
Sübhanallah.Çok güzel bir hizmet daha engelli kardeşlerimiz için.Allah'ım bu hizmete muhtaç kardeşlerimizin için; Bu hizmetlerin tüm iller de de olmasını nasip eylesin.