- Kuran mekanik değil irfani okunmalı

Adsense kodları


Kuran mekanik değil irfani okunmalı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
rabia
Tue 11 May 2010, 11:41 pm GMT +0200



Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan, Kur'an-ı Kerim'in bir kainat kitabı olduğunu, onu tam manasıyla okuyup anlayanların; tabiatı, uzayın derinliklerini, deniz ve okyanuslardaki sırları keşfedebileceği


 Rize'nin Ardeşen ilçesinde Ardeşen İmam-Hatip Mezunları Derneği (ARİMDER) tarafından konferans düzenlendi. Mesut Karaoğlu ilköğretim Okulu Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen konferansa OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan konuşmacı olarak katıldı.

'Kur'an bizim neyimiz olur' başlıklı konuşmasıyla salondaki davetlilere hitap eden Okuyan, eski alimlerin bu yolda aldıkları mesafeye ve ilimde fende dünyaya ışık tutuşlarına dikkat çekti.

Okuyan, "Kur'an-ı Kerim indirildiği ilk andan günümüze kadar tazeliğini ve özelliğini korumasına, kıyamete kadar da koruyacak olmasına rağmen, bizler onun özüne inip, vermek istediği mesajları anlama yoluna gitmedik. Bizlere hayatı, yaşamayı anlatmasına rağmen onu sadece bayram günlerinde mezarlıklarda okuduk. Kur'an-ı Kerim'in ilk ayetleri Peygamber Efendimize geldiği zaman o ayetleri mezarlıklara değil çevresindekilere okudu. Kitabımız, bedenen ve cismen ölenlere değil, ruhen ve kalben ölenlere okunmalıdır. İnanıyorum ki o kalbe girince hayat vererek kötülükleri de yok edecektir." dedi.

'Kur'an-ı Kerim'i okumanın da bir üslubu var' diyen Okuyan, şöyle konuştu: "Edep ile onu anlayarak ve Allah'ın sözleri olduğunu hissederek okumalıdır. Günümüzde hızlı Kur'an okuma yarışları yapılıyor, bunları tasvip etmiyorum. Çünkü insanlar Kur'an-ı mekanik okumayla değil, irfani okumayla yükümlüdürler. Kur'an okunup anlaşıldıktan sonra mesajları çevredekilerle paylaşma ve onlarla da ilgilenme vazifesi yüklemektedir. Batıdan içimize atılmak istenen 'her koyun kendi bacağından asılır, bana dokunmayan yılan bin yaşasın' gibi kalıplaşmış kavramlar bizleri Kur'an okuma ve anlatma yolumuzdan alıkoymamalıdır. Kitabımız Kur'an, bilimde ve fen de bizlere ışık tutmaktadır. Bu yönüyle de ondan istikamet almalıyız. Kur'an, Müslümanın her şeyidir."

ARİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Macit Moral, düzenledikleri konferansta Kur'an-ı Kerim ile irtibatlı bir yaşamın dünya ve ahiret mutluluğuna sağlayacağı faydaları hatırlatmak istediklerini vurguladı.
 

Çiçekler
Wed 12 May 2010, 08:23 pm GMT +0200
bu zamanda kuranı o şekilde okuyan çok az bence