- Kur’an Kursu Öğreticileri: "Biz de Varız" Dedi

Adsense kodları


Kur’an Kursu Öğreticileri: "Biz de Varız" Dedi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Thu 3 November 2016, 08:16 pm GMT +0200
Kur’an Kursu Öğreticileri: "Biz de Varız" Dedi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda yaygın din hizmetleri alanında halkı Kur’an'la buluşturan Kur’an Kursu öğreticileri, farklı alanlarda da hizmet vermek istiyor.

Kur’an Kursu Öğreticileri Hangi Alanda Görev Almak İstedi?

Bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı il ve ilçe müftülüklerinde açılan Münhal Veri Hazırlama Kontrolör İşletmeni kadroları yıllarca erkek din görevlileri arasından sınav usulüyle belirleniyordu.

Söz konusu kadrolarda görev almak isteyen kadın Kur'an Kursu Öğreticileri bu yıl seslerini yükselterek bu kadrolara talip olduklarını her platformda dile getirmeye başladı.

Okurlarımızdan gelen talep üzerine bu konuya açıklık getirmekde fayda gördük.

Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni sınavlarına bayan Kur’an Kursu öğreticileri de başvuruda bulunabilir. Kadınların bu görevlere talip olmayacağı yönüyle yönetmelikte her hangi bir madde yok.

V.H.K.İ. kadrolarına Diyanet personeli ve gerekli sertifikaya sahip olmak koşuluna uyan bütün adaylar başvuruda bulunabilirler.

Son yıllarda müftülüklerde görev yapan bazı personelin kaba ve kavgacı tavrı düşünüldüğünde kurumlarda ılımlı ve uyumlu çalıştığı görülen bayan memurların halkla ilişkilerde daha başarılı olduğu biliniyor.

Müftülüklere işi düşen bayan Kur’an Kursu öğreticilerinin zaman zaman halini görevli memura izah etme hususunda sıkıntı yaşadıkları da gelen tepkiler arasında yer alıyor.

Kadının olduğu yerde tertip ve düzenin olduğu kanaati toplumda yaygın bir inanç. Aynı şekilde müftülüklerde nezaket sınırlarını aşan tavır ve davranışlar, yüksek tonda yapılan konuşmalarla birlikte ziyaretçilerin personelin ilgisizliğinden yakınmaları kadın personele olan ihtiyacın bir göstergesi. 
Bayan Kur’an Kursu öğreticilerinin doğum izni ve süt izni gibi kadınsal hallerde yapılması gereken prosedür işlemlerinde de müftülük personelinin ilgisizliği nedeniyle mağduriyetler yaşandığı biliniyor. 

Mecbur kalmadıkca müftülüklere gitmek istemediklerini dile getiren Kur’an Kursu öğreticileri, müftülüklerde kadın personelin olması durumunda sorunlarını daha rahat anlatacaklarını ifade ediyor.

Sayılan bu nedenlerden dolayı Diyanet'in kadın din görevlileri, Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni sınavlarına bu yıl tahmin edilenden fazla başvuru yapabilecekleri tahmin ediliyor.

dini haberler