- Kuran kurslarının yüzde 92 kız yüzde 8 erkek

Adsense kodları


Kuran kurslarının yüzde 92 kız yüzde 8 erkek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Fri 29 June 2012, 08:09 pm GMT +0200
Kur’an kurslarının yüzde 92’si kız, yüzde 8’i erkek    
   
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, ‘’Türkiye’deki Kur’an kurslarının yüzde 92’si kız, yüzde 8’i erkek Kur’an kursu. Bu sayıyı artırmamız lâzım. Geçen yıl yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrenci sayısı yaklaşık 2,5 milyondu. Bu sene hep birlikte gayret edelim ve bu sayıyı 5 milyona çıkaralım” dedi.
 
Kur’ân kursu sayısı artmalı

DİYANET İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, ‘’Türkiye’deki Kur’ân kurslarının yüzde 92’si kız, yüzde 8’i erkek Kur’ân kursu. Bu sayıyı arttırmamız lâzım’’ dedi. Ali Erbaş, Taşçıoğlu ve Hisarcıklı Kur’ân kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 47 erkek öğrenci için Camiikebir Camii’nde düzenlenen mezuniyet törenine katıldı. Erbaş, törende, dünyada milyonlarca hafız olduğunu belirterek, hafızların Kur’ân-ı Kerim’in öğrenilmesi ve öğretilmesinde büyük katkıları olduğunu ifade etti. Kur’ân kurslarının Türkiye’nin her yerine ve her kesimine ulaşması için çalışmalar yaptıklarını belirten Erbaş, ‘’Türkiye’deki Kur’ân kurslarının yüzde 92’si kız, yüzde 8’i ise erkek Kur′ân kursu. Bu sayıyı arttırmamız lâzım. 47 gencimiz hafız oldu. İnşallah bu arkadaşlarımız dinimize hizmet edecek, hafızlıklarını unutmayacaklar, sürekli tekrar edecekler. Okullarını bitirip öğrendiklerini öğretecekler. İslâm’ın öğretilmesine hizmet edecekler’’ diye konuştu.

YAŞ VE SINIF SINIRI YOK

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak dinin doğru öğretilmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Erbaş, şunları kaydetti: ‘’Yaz Kur’ân kurslarımız açıldı. Bu yılki sloganımız ‘Camilerimiz çocuk açacak’. Yaş ve sınıf sınırı yok. Çocuklarımızı camilere gönderin, tatil dönemini verimli geçirelim. Geçen yıl yaz Kur’ân kurslarına devam eden öğrenci sayısı yaklaşık 2,5 milyondu. Bu sene hep birlikte gayret edelim ve bu sayıyı 5 milyona çıkaralım. Küçükler de gelsin, camiyi tanısınlar. Çocuklarımıza camiyi iyi tanıtmalıyız.’’ Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil ise öğrencilerin hafız olmalarında katkıları bulunan hocalarını tebrik ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Törende, mezun hafızlara Kur’ân-ı Kerim, ilmihal kitabı, çeyrek altın, gömlek ve saat gibi çeşitli hediyeler verildi. 

YENİASYA

reyyan
Sat 30 June 2012, 11:57 am GMT +0200
MaşaAllah ne güzel, Rabbim arttırsın sayılarını inş.Tabi Kuran'ın sadece lafzını hıfzetmek yetmiyor onunla amel etmek de gerekiyor...