- Kuran-ı Kerim alfabesinde bazı Arapça harfler neden yok?

Adsense kodları


Kuran-ı Kerim alfabesinde bazı Arapça harfler neden yok?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Fri 7 April 2017, 12:41 am GMT +0200
Kuran-ı Kerim alfabesinde bazı Arapça harfler neden yok?

- Arapçada eskiden beri, soruda gösterilen P, J, Ü, Ö, Ç, G ve İ harfler yoktu. Arap harfleri “lam elif” hariç 28’dir. Arap lisanıyla vahyedilen Kur’an’da da yalnız bu 28 harf kullanılmıştır. Bu sebeple sorudaki “Kuran-ı Kerim alfabesinde bazı Arapça harfleri yok” ifadesi isabetli değildir. Çünkü bunlar Arapça harfleri değildir.

- Şüphesiz o dönemde Arapların lisanında var olan Arapça harfler şimdikinden daha fazla olsaydı, onlar da Kuran’da yer alırdı. Çünkü Arapça diliyle indirilen Kuran’ın, ilk muhatapları olan Arapların kullandığı tüm bir lisanla indirilmesi hikmetin gereğidir.

Yoksa, bu ilk muhatapların kullandığı lisanın bazı harflerinin kullanılmaması demek, bazı kelimelerinin kullanılmaması demektir. Bazı kelimelerin kullanılmaması ise bazı cümlelerin, ifadelerin kullanılmaması anlamına gelir. Bazı ifadelerin kullanılmaması ise, o dilin eksik kullanıldığı manasına gelir.

Eğer böyle bir eksiklik olsaydı, müşrik Arapların ilk itiraz edecekleri nokta bu olurdu. Ve muhtemelen şöyle olurdu: “(Hz.) Muhammed bir yandan Kuran’ın Arapça lisanıyla indiğini ve bütün Arap edip ve şairlerinden daha beliğ ifadelere sahip olduğunu, söylüyor; diğer taraftan bu kitapta bir kısım Arapça harflerin, kelimelerin, cümlelerin bile kullanılmadığını görüyoruz. Bu açık bir çelişki değil mi?”

Demek ki, Kuran Arapça olarak indirilmiştir ve bütün Arapça harfler vardır.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

HALACAHAN
Fri 7 April 2017, 05:40 pm GMT +0200
Arap alfabesi ile bizim alfabemis arasında farklilikleri tekrar hatirlamis olduk Allah razı olsun

ceren
Fri 7 April 2017, 09:03 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Rabbim razi olsun bilgilerden...