- Kuran gönüllüsü Şeker Hoca Hakkın rahmetine kavuştu

Adsense kodları


Kuran gönüllüsü Şeker Hoca Hakkın rahmetine kavuştu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Tue 11 January 2011, 02:29 pm GMT +0200
Kur'an gönüllüsü Şeker Hoca Hakk'ın rahmetine kavuştu



Konya ve Çumra'da 'hafızların hocası' olarak bilinen Şeker Hoca (Mehmet Şeker) 79 yaşında vefat etti.

Yaklaşık 60 yıldır Kur'an eğitimi veren Şeker Hoca, halen Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan yüzlerce hafızın yetişmesine vesile oldu. Şeker Hoca'nın naaşı, bugün öğle namazına müteakip İçeri Çumra Belediye binası önünde kılınacak cenaze namazının ardından Pirahmetli Mezarlığı'na defnedilecek.

ÖMRÜNÜ KUR'AN-I KERİM'E ADADI


Çumra'nın Afşar köyünde 1932 yılında dünyaya gelen Mehmet Şeker, küçük yaşlardan itibaren Kur'an öğrenmeye ve öğretmeye başladı. Ömrünü Kur'an-ı Kerim okumaya, okutmaya, hoca ve hafız yetiştirmeye, din hizmeti vermeye adayan Mehmet Şeker, Konya ve çevresinde Şeker Hoca namıyla tanınıp sevildi. "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir" müjdesine nail olmak için ömrünü Kur'an hizmetine adayan Şeker Hoca, 1950 yılından bu yana Çumra ve köylerinden çocuklara Kur'an öğretiyordu.

İlköğretimi tamamlamasının ardından Konya'ya Bulgurlu Tekkesi'nde Kur'an öğrenimine başlayan Şeker Hoca, kısa sürede hafızlığını tamamladı. Öğrenmeye yatkın ve istekli oluşu sayesinde hocalarının dikkatini çeken Şeker Hoca, kısa sürede hocalarının yardımcısı oldu. Şeker Hoca, Bulgurlu Tekkesi'ndeki eğitimini tamladıktan sonra Çumra'ya döndü.

Gulinur
Tue 11 January 2011, 02:42 pm GMT +0200



     Rabbim rahmet eylesin..Makamı Cennet olsun,inşaallah..Yaptığı hizmetlerin semereleri de ebedi olsun inşaallah..