- Kur’an duvara asmak için indirilmedi

Adsense kodları


Kur’an duvara asmak için indirilmedi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Sat 23 May 2015, 12:37 pm GMT +0200
Kur’an duvara asmak için indirilmedi



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 7. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan Engin Noyan, “Aşk Yollara Düşünce” söyleşisiyle kitapseverlerle bir araya geldi.

7. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan Engin Noyan, Kur’an’ı anlama üzerine söyleşi yaptı. Kur’an-ı Kerim’e karşı en büyük suçun Kur’an’ı kutsal kitap seviyesine indirmek olduğunu belirten Noyan, Kur’an’ı anlamak için okumaya özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Uluslararası Fuar Merkezi’nde Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda dinleyicileriyle bir araya gelen Engin Noyan, insanlığın aydınlanmayı bin 400 yıl önce yaşadığını söyledi. Cahiliyenin dersini iyi çalıştığını Müslümanların ise dersine çalışmadığını belirten Noyan, “Şeytanın işi insanları günaha sokmak, Müslüman’ın işi kendini günaha karşı korumak” diye konuştu.

Geçmişte okuma yazma bilmeyenlerin bile Kuran’ı anlayabildiğini söyleyen Noyan, “Günümüzde Elmalılı Hamdi Yazır’ın yazdığı Türkçe Kur’an mealini anlamak için sadeleştiriyoruz” dedi.

Kur’an’ın birçok kez yasaklandığını belirten Noyan, yasaklamayla başarıya ulaşamayanların Kur’an’ı anlamanın önüne geçtiğini aktardı. Noyan, Kur’an’la aramıza fiziki ve manevi duvarların konulduğunu belirterek, Kur’an’ın anlaşılmaz olduğunu iddia etmenin küfre yakın olduğunu söyledi. Kur’an’ın duvara asılmak için indirilmediğini belirten Engin Noyan, söyleşi sonrası kitaplarını imzaladı.

iha


sumeyye
Sat 23 May 2015, 02:24 pm GMT +0200
s.a.. , Kur'an-i Kerim'i okuyup onunla amel etmemiz için bizlere yol gösteren Kur'an'i anlamak içinde daha gayret etmemiz gerekir..Elbette duvara asmak için indirilmedi bunu iyi kavramak gerekli..

saniye
Sat 23 May 2015, 03:37 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam. Önce kendi adına çoğumuz Kur-an'in hükümlerini yaşamaz olduk, sadece lafzıni okuyup onu anlama çabası içine girmiyoruz. Bu anlamda Engin Noyan'a gönülden katılıyorum 

[Muhammed]
Sat 23 May 2015, 03:47 pm GMT +0200
Ve Alleykümselam Ve Rahmetullahi Ve Berakatuh...Rabbim kuran-ı kerimi okuyup anlamayı nasip etsin bizlere İnşaAllah.
Allah razı olsun.

neslihan
Sun 24 May 2015, 02:21 pm GMT +0200
Kuran-ı Kerim insanlara indirilmiş bir kitaptır ve bunu en güzel şekliyle hayatında tatbik eden Rasulullahtır bu yüzden ikisine de sarılmak durumundayız.