- Kültür Bakanlığı Ayasofya'yı kilise diye göstermiş

Adsense kodları


Kültür Bakanlığı Ayasofya'yı kilise diye göstermiş

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Fri 1 November 2013, 01:19 pm GMT +0200
Kültür Bakanlığı Ayasofya'yı kilise diye göstermiş



Kültür Bakanlığı’nın hazırladığı inanç haritasında Ayasofya’nın Hıristiyan ibadet merkezi olarak gösterildiği ortaya çıktı

Kültür Bakanlığı’nın 2007’de hazırladığı inanç haritasında Ayasofya’nın Hıristiyan ibadet merkezi olarak gösterildiği ortaya çıktı. Tarihi yapı, kiliselerin tanımlandığı kırmızı renk ile işaretlenmiş.

Müslümanlar’ın gözbebeği sayılan Ayasofya, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı “Türkiye’nin İnanç Merkezleri” adlı haritada kilise olarak gösterildi. Haritada İslam dinine ait ibadethaneler yeşil, Musevi ibadethaneleri mavi, Hıristiyan ibadethaneleri ise kırmızı renkte kodlandı. İnanç haritasında ‘müze’ olarak geçen Ayasofya ise renk kodlamasında Hıristiyan ibadethanelere verilen kırmızı renkle yer aldı.

64 İNANÇ MERKEZİ YER ALDI

Harita, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından 2007 yılında hazırlandı. Tüm illerdeki dini mekanların tanıtıldığı haritada İslâm’a, Hıristiyanlık’a ve Yahudilik’e ait yaklaşık 64 inanç merkezi yer aldı.

Ayasofya, İstanbul’un 1453’te Osmanlı tarafından fethinden sonra, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürüldü. Tarihi mekan, 1934’te Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye çevrildi.

CAMİ TALEBİ MECLİS’TE

Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti olan Ayasofya’nın tekrar camiye dönüştürülmesi için geçtiğimiz ocak ayında Meclis Dilekçe Komisyonu’na talepte bulunuldu. Başvuru işleme alındı.

Bugün

cerendemir
Mon 4 November 2013, 01:12 am GMT +0200
Anlam veremedim.Ya büyük Türk Sultanı orayı cami yapar.Zaman geçer değer bilmeyenler de yada çıkar için müze yapar.Rabbim akıl fikir versin inşallah.