- Kudüs bağlantılı umre için ilk yolcular dualarla uğurlandı

Adsense kodları


Kudüs bağlantılı umre için ilk yolcular dualarla uğurlandı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Fri 17 April 2015, 12:04 pm GMT +0200
Kudüs bağlantılı umre için ilk yolcular dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığının vatandaşların talebi üzerine organize ettiği Kudüs bağlantılı umre turları için ilk kafileler İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan dualarla uğurlandı. Uçuş öncesi Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde bir araya gelen vatandaşların ve uğurlayan yakınlarının son derece heyecanlı oldukları ve sık sık dua ettikleri görüldü.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Çapçı, konu hakkında değerlendirmelerde bulunmak üzere Kanal A canlı yayınına katıldı.

Kudüs ziyaretinin umre programına dahil edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Daire Başkanı Çapçı, Hz. Peygamberin üç mescide (Kabe'nin bulunduğu Mescid-i Haram, Medine’deki Mescid-i Nebevî, Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa) yolculuk yapılmasıyla ilgili hadisini hatırlattı.  Bu hadise istinaden tarihten günümüzde Müslümanların Kudüs’e çok büyük önem verdiğini belirten Çapçı, Kudüs ziyaretini umre programına ekleyerek Diyanet İşleri Başkanlığının Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza attığını kaydetti.

İlk kafilelerin Kudüs’e ulaştığını ve herhangi bir problem olmadığını bildiren Çapçı, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu ziyaretleri çok önemli buluyoruz ve milletimiz tarafından da ciddi anlamda teşekkür aldık. Yoğun bir talep var” dedi. Çapçı ziyaretler hakkında şu bilgileri verdi: 

Mescid-i Aksa’da Cuma namazı

Bu umre turu, üç gece dört gün Kudüs’te, yedi gün Mekke’de ve dört gün Medine'de olmak üzere 14 günlük bir umre programından oluşuyor.  Kudüs'te dört gün boyunca dolu dolu bir program yapılacak.  Bizim öncelikle ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın ziyaret edilerek orada cuma namazının kılınacak. Vakit namazları da Mescid-i Aksa'da kılınacak 

2016 yılında Kudüs bağlantılı umre turu artacak

Bu yılki, Kudüs bağlantılı umre turları, sadece bu umre turunu tercih edenleri kapsıyor; ama önümüzdeki seneye umre döneminde Kudüs ziyaretini bütün aylara yayarak, daha geniş kitlelere ulaşarak, birçok umrecimizin kalbimde yer ettiği, özlem duyduğu, o mekanlara gitmeyi arzu eden vatandaşlarımıza daha fazla vatandaşımıza vermeye çalışacağız.

Yılda 400 bin kişi umre ziyareti yapıyor

Umre döneminde şirketlerle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizasyonuyla giden umreci sayımız yaklaşık 400 bine ulaşıyor. Kudüs bağlantılı umre turlarını artırarak daha çok vatandaşımızın ilk kıblemiz olan, Allah Resulü (sas) miraca yükseldiği, Kubbet'üs-Sahra'nın bulunduğu mekanlara daha çok vatandaşlarımızın gitmesi noktasında Diyanet İşleri Başkanlığı olarak elimizden gelen bütün gayretleri göstereceğiz.

Kaan8/B
Sun 19 April 2015, 06:07 pm GMT +0200
Esselamu Aleykum ve Rahmetullah
Allah razi olsun