- Küçük Sözler

Adsense kodları


Küçük Sözler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Fri 29 June 2012, 08:12 pm GMT +0200
Küçük Sözler Çince’de    


   
İslam İşbirliği Teşkilâtı (İİT), merkezi İstanbul’da bulunan İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) ile Çin Sosyal Bilimler Akademisi (CASS) işbirliğiyle düzenlenen ‘’Çin ve İslâm Dünyası: Kültürel Etkileşimler’’ konulu kongre Çin’in başşehri Pekin’de başladı.
 
Çin’de bir İslâm kongresi
İslam İşbirliği Teşkilâtı (İİT), merkezi İstanbul’da bulunan İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) ile Çin Sosyal Bilimler Akademisi (CASS) işbirliğiyle düzenlenen ‘’Çin ve İslâm Dünyası: Kültürel Etkileşimler’’ konulu kongre Çin’in başşehri Pekin’de başladı.
Kongrenin açılışında konuşan İTT Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, böyle bir organizasyonu Çin’de yapmanın rüya gibi olduğunu söyledi. Hazreti Muhammed’in (asm) “İlim Çin’de bile olsa gidip alınız” hadisi şerifini hatırlatan İhsanoğlu, İslâm dünyası ile Çin arasındaki kültürel ve bilimsel değişimin önemine işaret etti.
İhsanoğlu, Çin ve İslâm dünyasının uzun zamandır temas halinde olduğunu belirterek, Çin ve İTT arasındaki ilişkinin stratejik bir ilişki olduğunu ifade etti. Bu tür organizasyonlarla bu ilişkilerin daha da istikrarlı olarak süreceğine dikkati çeken İhsanoğlu, İslâmiyet ile Çin arasındaki tarihî bağları anlattı. Bugün düzenlenen kongreyle işbirliğini sağlam temeller üzerine oturttuklarını belirten İhsanoğlu, bu sayede Çin ve İslâm dünyasının dünya medeniyetine yaptıkları katkıları belirleyebileceklerini söyledi.

ÇİN′DEKİ MÜSLÜMANLARIN ÇİN’E KATKISI BÜYÜK

ÇİN Dışişleri Bakan Yardımcısı Cay Cün, Çin ve İslâm dünyası arasındaki ilişkinin nesilden nesile devam ettiğini belirterek, “Biz birbirimizden çok şey öğrendik” diye konuştu. Çin ve İslâm dünyasının bu karşılıklı etkileşim ve değişimlerle ilişkinin karşılıklı olarak geliştiğine vurgu yapan Cay, binlerce yıldır İslâm dünyası ile Çin arasında büyük bir çatışma olmadığını söyledi. Cay, Çin’de bulunan etnik unsurlardan 10 tanesinin Müslüman olduğunu hatırlatarak, bu unsurların da Çin’in bir parçası olduğunu ve Çin’in dinî özgürlüklere saygılı olduğunu belirtti. Çin’deki Müslümanların ülkenin ahengi, refahı ve başarısına büyük katkı yaptığını söyleyen Bakan yardımcısı Cay, küreselleşmenin ve bilgilendirmenin yoğun olduğu bu dönemde daha fazla iletişime ihtiyaç olduğunu ifade etti.


İKİ MEDENİYET DE DÜNYAYA BÜYÜK KATKI YAPTI

IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren de Çin ve İslâm dünyasının en kadim medeniyetleri temsil ettiğini söyledi ve iki medeniyetin de dünyaya çeşitli yollarla büyük katkılar yaptığını belirtti. İslâm medeniyeti ve Çin medeniyeti arasındaki tarihî bağları anlatan Eren, Müslümanların İpek yolu, Baharat yolu gibi unsurlarla Çin medeniyetinin Batı’ya bağlanmasına büyük katkı sağladığına dikkati çekti.

YENİASYA