- Közlenmiş Kırmızıbiber, Domates ve Patatesli Levrek

Adsense kodları


Közlenmiş Kırmızıbiber, Domates ve Patatesli Levrek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafizvuslat
Fri 18 September 2009, 10:57 am GMT +0200



Malzemeler

bir tutam safran teli
900gr patates, soyulmuş ve halka halka doğranmış
4 domates, soyulmuş ve dilimlenmiş
50gr yağda ançüez fileto, süzülmüş
150ml tavuk suyu (ya da su)
4 kırmızı biber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
8 diş sarımsak, her biri üçe bölünmüş
8 dal kekik
85ml zeytinyağı
1 adet 1,5-1,75kg'lık deniz levreği, temizlenmiş
tuz ve karabiber


Hazırlanması:

Fırını 200C'ye getirin. Safran tellerini bir çay bardağına koyup üzerine 2 yemek kaşığı sıcak su dökün. Patatesleri tuzlu kaynar suda 7 dakika pişirin. Sularını süzüp rosto kabınızın ortasına yerleştirin. (Patatesler sadece balık için bir yatak oluştursun, kenarlar biberler için boş kalsın.)
Domatesleri ve kullanıyorsanız ançüezleri patateslerin üzerine yayın. Safranlı suyu ve tavuk suyunu üzerlerine gezdirin. Kırmızı biberleri kenarlara yerleştirin. Sarımsakları, kekikleri üzerine serpin. Hepsinin üzerine zeytinyağını gezdirin. Tuz ve karabiber serpip fırında yarım saat pişirin.
Balığın üzerine bıçakla uzunlamasına bir çizgi veya dilerseniz birkaç çapraz çizin. Zeytinyağı, tuz ve karabiberle iyice ovup pişen patateslerin üzerine yerleştirin. Tekrar fırına alıp balık pişene kadar (35 dakika veya daha az) pişirin. Közlenimş sebzeler ve salatayla servis yapın.



Tüm yemek tariflerimiz tarifbul.net üzerinden alıntılıdır ( Tariflerde kullanılan resimler farklı kaynaklardan görsel amacı zenginleştirmek için alınmış olabilir )  güvenilir bir yemek tarifi sitesi olan sitemizi tüm kardeşlerimize tavsiye eder başarılarının devamını Yüce ALLAH'tan niyaz ederiz. Tarifbul.net Ailesine teşşekkürlerimizi sunarız.

Tarifbul.net