- Kötülükten Korunmak İçin Okunacak Dualar

Adsense kodları


Kötülükten Korunmak İçin Okunacak Dualar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Sun 16 October 2011, 03:26 pm GMT +0200
4. Kötülükten Korunmak İçin Okunacak Dualar


9. Yahya b. Said şöyle rivayet eder: Halid b.Velid (r.a.), Resû­lullah (s.a.v.)'e

«— Rüyamda korkuyorum.» dedi.Resûlullah (s.a.v.)'de şunla­rı oku buyurdu: «Allah'ın gazabından, azabından, kullarının kötülüklerinden, şeytanların vesvesesinden ve benimle beraber bulunup bana zarar vermelerinden Allah'ın nok­sanlıktan uzak, tam ve üstün kelimelerine sığınırım.»

 

10. Yahya b. Said'den: Resûlullah (s.a.v.) geceleyin götürüldü­ğü bir yerde ateşten bir meşaleyle kendisini arayan bir cin gördü. Nereye dönse onu arıyordu. Cebrail kendisine:

«— Sana, okuduğun zaman ateşini söndürecek ve onu yüz üs­tü düşürecek bir kaç kelime öğreteyim mi?» dediğinde Resûlullah (s.a.v.):

«— Evet, Öğret» deyince Cebrail: «Şunları oku» dedi:

«Gökten inen azabından, yerden yükselen kötülüklerin şer­rinden, Allah'ın, yerin altında ve üstünde yarattığı mahlûkların şerrinden, gece ve gündüzün fitnelerinden, gece ve gündüz mey­dana gelen hayırlı şeylerin dışındaki felaketlerden Allah'a ve onun noksanlıktan uzak, hiç bir iyinin ve kötünün ulaşamayacağı kelimelerine sığınırım.»

 

11. Ebû Hüreyre (r.a.) der ki: Eşlem kabilesinden bir adam: «— Ben bu gece uyumadım.» dedi. Resûlullah (s.a.v.): «— Neden?» diye sorunca:

«— Beni bir akrep soktu.»diye cevap verdi. Bunun üzerine Resûlullah (s.a.v.):

«— Eğer akşamleyin: Yarattığı şeylerin şerrinden, Al­lah'ın noksanlıktan uzak, tam ve üstün kelimelerine sığını­nın, deseydin sana zarar veremezdi.» buyurdu.[8]

 

12. Ka'kâ b. Hakîm'den: Ka'bül-Ahbar «Eğer söylediğim bir kaç kelime olmasaydı, yahudiler beni merkep yapacaklardı.»[9] de­di. Kendisine:

«— O kelimeler nedir?» diye sorulduğunda, şöyle dedi:

«— Yaratıp çoğalttığı şeylerin şerrinden, kendisinden daha büyük bir şey olmayan Allah'a, hiçbir iyinin ve kötünün ulaşamıyacağı noksanlıktan uzak, tam ve üstün kelimelerine, Allah'ın bil­diğim ve bilmediğim bütün güzel isimlerine sığınırım.»[10]

 

[8] Müslim, Zikr, 48/16, no:55.

[9] Burada beni ahmaklaştırarak doğru yolumdan saptıracaklardı, hiçbirşey-bilmeyen ve anlamayan bir merkep gibi yapacaklardı, demek istiyor. Çünkü merkep, anlayış kıtlığı ve bilgisizlikte darbı mesel olmuştur.

[10] Burada iki şey düşünülebilir: Ya başkaları bilse bile kendisinin bilmediği esmai hüsnamn varlığına inanıyor, ya da esmai hüsna arasında hiç kimse­nin bilmediği isimler olabileceğini kast ediyor. (Bâcî, el-Münteka, c. 7, s. 272).


sumeyye
Fri 31 October 2014, 11:43 am GMT +0200
s.a.. , insaallah günlük olarak bu güzel dualari okumayi vird haline getirenlerden olurum..Rabbim c.c razi olsun kardesim önemli ve bir o kadar da çok güzel dualar..

ehlidunya
Fri 31 October 2014, 02:35 pm GMT +0200
Ve aleykum selam;Yaratıp çoğalttığı şeylerin şerrinden, kendisinden daha büyük bir şey olmayan Allah'a, hiçbir iyinin ve kötünün ulaşamıyacağı noksanlıktan uzak, tam ve üstün kelimelerine, Allah'ın bil­diğim ve bilmediğim bütün güzel isimlerine sığınırım. Yarab sana teslim oldum sana tevekkül ve tefekkür ettim bizleri affu mağfiret eyle ...

Rüveyha
Fri 31 October 2014, 04:34 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam..Amin ecmain kardeşlerim.Mevlam razı olsun..Bizler de inşaAllah Cebrail(a.s) Peygamber efendimize öğrettiği duaları her daim okuyanlardan oluruz.

«Gökten inen azabından, yerden yükselen kötülüklerin şer­rinden, Allah'ın, yerin altında ve üstünde yarattığı mahlûkların şerrinden, gece ve gündüzün fitnelerinden, gece ve gündüz mey­dana gelen hayırlı şeylerin dışındaki felaketlerden Allah'a ve onun noksanlıktan uzak, hiç bir iyinin ve kötünün ulaşamayacağı kelimelerine sığınırım.»

mevlüdekalınsaz
Fri 31 October 2014, 06:40 pm GMT +0200
ve aleykumusselam.amin inşallah..
 "Yarattığı şeylerin şerrinden, Al­lah'ın noksanlıktan uzak, tam ve üstün kelimelerine sığını­nın"

Allah razı olsun..faydalı bir paylaşım olmuş..Rabbim her türlü korkudan ve şerden emin kılsın inşallah bizleri....

MEHMET/8/A/ENES
Fri 31 October 2014, 06:56 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuh, Rabbim bizleri doğru yola iletsin. Efendimiz'in dualarından ayırmasın.

rabiayldz
Wed 13 April 2016, 06:10 pm GMT +0200
Ve aleykümselam ve rahmatululahi ve berakatuh.Amin ecmâin inşALLAH.Bizlerde bu duaları ederiz inşALLAH.Bütün kardeşlerimizi dualarımızda bulunduralım hiç bir kardeşimizi duamızda unutmayız inşAllah.Rabbim dualarımızı kabul eylesin.Rabbim bizleri doğru yoldan ayırmasın.

Allah c.c razı olsun.

Busra 8-B
Wed 13 April 2016, 06:27 pm GMT +0200
;Yaratıp çoğalttığı şeylerin şerrinden, kendisinden daha büyük bir şey olmayan Allah'a, hiçbir iyinin ve kötünün ulaşamıyacağı noksanlıktan uzak, tam ve üstün kelimelerine, Allah'ın bil­diğim ve bilmediğim bütün güzel isimlerine sığınırım. Yarab sana teslim oldum sana tevekkül ve tefekkür ettim bizleri affu mağfiret eyle ... amin amin ecmain

damla6d
Wed 13 April 2016, 06:31 pm GMT +0200
#Esselamu aleykum.."Allah a.c. nin yarattığı şeylerin şerrinden,Allah a.c. nin noksanlıklarından Allah a.c. ye sığınırım.." demeliyiz..Peygamber efendimiz sav bu şekilde dualar edermiş..Rabbim bol dualar eden kullarından eylesin bizi inşAllah..Rabbim razı olsun..#

Sevgi.
Sat 8 July 2017, 12:59 am GMT +0200
Mevlam kalbimizden zikri dilimizden de duayı hiiç eksik etmesin inşaAllah

ceren
Sat 8 July 2017, 06:18 pm GMT +0200
Aleykumselam. Rabbim bizleri her daim dua eden kotulukden gunahdan allaha siginan kullardan eylesin insallah....