- Kötü ahlak, insanı yer bitirir

Adsense kodları


Kötü ahlak, insanı yer bitirir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Fri 26 August 2011, 04:19 pm GMT +0200
Kötü ahlak, insanı yer bitirir

 Kötü ahlak, insanda darlık hasıl eder. Vicdan, cehalet, kibir, gurur, bencillik, kıskançlık gibi fenalıklar sebebiyle daralır, büzüşür ve bir hodgâmlık dehlizine dönüşür.
Mesela; bir insanda çekememezlik ve kıskançlık da diyebileceğimiz "haset" marazı mevcutsa, o kimse, kendisinden başkasının başarısını, zenginliğini, güzelliğini, ilmini, mutluluğunu... çekemez; kendisinde olmasını istediği değişik vasıf veya mevhibelerin başkasında bulunması karşısında rahatsızlık duyar. Hakk'ın takdirine rıza göstereceğine, kaderî planların kendi heva ve hevesi istikametinde cereyan etmesini ister; hadiseler arzu ettiği gibi gitmeyince de kaderi tenkit eder ve sürekli hezeyan yaşar.


mavi derinlik
Mon 29 August 2011, 11:31 pm GMT +0200
     Bir kaba iyi bir madde konulursa o kap iyi kalır ama kötü birşey konulursa da önce kap bozulur, daha sonra etrafa zarar verebilir.. Derlerya büyüklerimiz "keskin sirke küpüne zarar" İçindeki madde ne derece zararlı ise o zarar en çok sahibini etkileyecektir..
     Rabbimiz ahlakımızı güzelleştir.. Bizleri tüümm kötü huylardan muhafaza buyur... Allah Razı Olsun paylaşımınız çok gerekli bir konuda..