- Kot taşlamada “robot” dönemi

Adsense kodları


Kot taşlamada “robot” dönemi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 22 September 2011, 04:20 pm GMT +0200
Kot taşlamada “robot” dönemi   

İzmir’de bir teknoloji şirketi, kamuoyunda adı silikozis hastalığıyla anılan kot taşlama işleminde, işçiyi kimyasal maddelerden tamamen koruyan bir robot sistemi geliştirdi.
 
20 yıllık kot imalatçısı, VAV Teknoloji Şirketinin ortağı Temel Akçay, yaptığı açıklamada, kot taşlamada tozun ciğerlere yapışması sonucu ortaya çıkan ve çok sayıda işçinin ölümüne sebep olan silikozis hastalığı sonrası kumlama işleminin yasaklandığını anlattı. Bunun yerine geçen sistemlerin de maliyetli olduğunu belirten Akçay, ortağı Fuat Güzaçan ile ‘’neden robot kullanmıyoruz?’’ sorusu üstünde çalıştıklarını söyledi. Yasaklanan kumlama yönteminin ardından taşlamanın elle zımparalama, lazer sistemi ya da potasyum permanganat kullanımı ile yapıldığını kaydeden Akçay, zımparalama işleminin uzun zaman aldığını, lazer sisteminin yüksek maliyeti ve insan elinin tabiîliğini vermemesi dolayısıyla çok tercih edilmediğini, potasyum permanganat yönteminin de işçinin kimyevî maddelere maruz kalması dolayısıyla sağlık açısından risk taşıdığını ifade etti. Akçay, potasyum permanganat sürecini robotlarla yapmak üzere başlattıkları 5 yıllık bir ARGE çalışmasını tamamladıklarını belirterek, ‘’5 milyon liralık kaynak kullandığımız çalışmada Almanya ve Japonya’dan teknolojik destek aldık. Geliştirdiğimiz teknoloji ile taşlamayı işçiler yerine robotlar yapıyor’’ dedi. Akçay, robotların, işlemi insan elinin tabiîliğinde yapmasının teknolojinin ‘’en can alıcı noktası’’ olduğunu dile getirdi.

YENİASYA

mavi derinlik
Thu 22 September 2011, 11:52 pm GMT +0200
     Bu robotlar makineler iyi tabiki icad edilmesi kullanılması.. Ama insanların iş imkanını kısıtlayacak olması da üzüyor.. Tabii bu zamanda şartlar herşeyin makineleşmesini de gerektiriyor... Hayırlı olsun..