- Kosovada cami istiyoruzlu Cuma namazı

Adsense kodları


Kosovada cami istiyoruzlu Cuma namazı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Sat 2 July 2011, 06:22 pm GMT +0200
Kosova'da 'cami istiyoruz'lu Cuma namazı



Yeni camii yapılmayışını protesto etmek için cuma namazı meclis ile AB temsilciliği önündeki alanda kılındı

Kosova'nın Priştine kentinde yaşayan müslümanlar, yeni camii yapılmayışını protesto etmek için cuma namazını meclis ile AB temsilciliği önündeki boş alanda kıldı.

Kosova'da yeni camii yapılmayışını protesto eden müslümanlar, buna tepki olarak bugün Sultan Murat Camiisi önünde cuma namazını kılmak istedi. Kosova polisi sokakta namaza izin vermedi. Çevresi şeritlerle belirlenen meclis önündeki alana yönlendirilen müslümanlar namazlarını burada kıldı. Üzerlerinde 'cami istiyoruz' yazılı tişörtler bulunan gençler, halka yardımcı oldu.

4 binin üzerinde müslüman'a hitap eden Priştine Müftüsü Ekrem Arifi, "Bizler burada siyaset için toplanmadık. Bizler Allah'ın emrini yerine getirmek için toplandık. Ne var ki bazıları bizlerin terörist, El Kaide üyesi olduğumuzu iddia ediyor. Bunları iddia edenler bizleri dışlamak istiyor, ama hedeflerine ulaşamayacaklar. Çünkü biz Kosova müslümanlarıyız ve hiç bir örgüte ait değiliz" dedi.

Protestoları organize eden grup içinde yer alan aynı zamanda, geçtiğimiz yıl 9 kişinin hayatını kaybettiği Mavi Marmara gemisinde bulunan Fuad Rukiçi, "Bizlerin amacı halkımızın ibadetlerini caddelerde değil, camilerde kılmasını sağlamak. Ne var ki 12 yıldır Priştine'de camii inşa edilmedi. Priştine belediyesiyle görüşmelerde bulunmaktayız. Belediye yetkilileri, büyük camiinin inşası için Mübarek Ramazan ayına kadar alanı belirleyeceklerini vaat etti. Camiinin temelleri atılıncaya kadar protestolara devam edeceğiz" dedi.

Rukiçi, "Ben bir hümanist olarak Mavi Marmara gemisinde bulundum. İsrail askerinin uyguladığı dehşeti yaşadım. Polis ve askerler tarafından sorgulandım. Gemide ölen arkadaşlarım şehit düştüler. Allah rahmet eylesin. Türkiye'ye Mavi Marmara konusunda teşekkürlerimi sunarım. İnsanlara yardım etmek için gerekirse yeni bir Mavi Marmara yolculuğuna katılırım" şeklinde konuştu.

Haberler