- Korkulu zamanlarda

Adsense kodları


Korkulu zamanlarda

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Tue 24 August 2010, 11:18 am GMT +0200
Korkulu zamanlarda...

Korkulu zamanlarda, `Kelime-i temcid`, yani `La havle vela kuvvete illa billahil`aliyyil`azim` çok okumalıdır. Muhammed Masum Hazretleri buyurdu ki: `Dertlerden kurtulmak ve murada kavuşmak için beş yüz kere `La havle vela kuvvete illa billah` ile evvelinde ve ahirinde yüzer defa salevat-ı şerife okuyup dua etmelidir` Mu`avvizeteyn, yani iki Kul-e`uzü`yü çok okumak da faydalıdır. Ayrıca, Li ilafi suresi, her gün ve her gece hiç olmazsa on birer defa okumalıdır.

`Sübhanellahi vel-hamdülillahi vela ilahe illallahü vallahü ekber vela havle vela kuvvete illa billahil`aliyyil`azim`, duasını da gece gündüz çok okumalıdır.

Peygamberimiz, `Allahümme inni es`elüke bihakkıssa`iline aleyke`, ya`ni (Ya Rabbi! Senden isteyip de, verdiğin kimselerin hatırı için, senden istiyorum!) derdi ve böyle dua ediniz buyururdu. Sebeplere yapışıp, emredilen şeyler okunduktan sonra böyle dua etmelidir.

Dert, bela, fitne ve hastalıklardan korunmak için İmam-ı Rabbani hazretlerinin talebelerine tavsiye ettiği `Bismillahillezi la-yedurru ma`asmihi şey`ün fil-ard-ı vela fissemai ve Hüvessemi`ul`alim` duasını besmele ile okumalıdır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: `Bir yere gelen kimse `Euzu bikelimatillahi-ttammati min şerri ma haleka` okursa, o yerden kalkıncaya kadar, ona hiçbir şey zarar veremez.` Korkulu şeyden kurtulmak veya bir dileğe kavuşmak için, Taha suresi`nin 37. ayetinden (Velekad`dan), 39. ayetin sonuna (ala ayniye) kadar kağıda yazıp, su geçirmez bir kılıfla veya PVC ile kaplatıp yanında taşımalıdır. Faydası çok görülmüştür.