- Korku ve uykusuzluğun tedavisi

Adsense kodları


Korku ve uykusuzluğun tedavisi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Mon 13 June 2011, 10:36 am GMT +0200
9— Korku ve Uykusuzluğun Tedavisi:

 

Hz. Peygamber'in (s.a.) korku ve uyumayı engelleyen durumun tedavisi hakkındaki tutumu şöyledir:

Tirmizî, CÖm/'inde Büreyde'den şunu nakleder: Halid, Rasûiullah'a (s.a.): "Ey Allah'ın elçisi! Geceleyin uykum kaçıyor, uyuyamıyoruml" diyerek şikâyette bulundu. Rasûlullah (s.a.) ona şöyle buyurdu: Yatağına girdiğinde şöyle de:

"Yedi kat göklerin ve gölgelendirdiğinin Rabbi, Allah'ım! Yeryüzünün ve taşıdığının Rabbi, Allah'ım! Şeytanların ve saptırdıklarının Rabbi Allah'­ım! Bütün mahlukatının kötülüklerine, onların herhangi birinin bana aşın gitmesine veya bana isyan etmesine karşı bana koruyucu ol. Senin koruman ne yücedir, şanın ne yücedir. Senden başka tann yoktur."[731]

Yine Tirmizî'de Amr b. Şu'ayb—babası—dedesi senediyle şu hadis  A dır: Rasûlullah, onlara korkuya karşı şunu öğretiyordu:

"Gazabından ve cezasından, kullarının şerrinden ve şeytanlarının fısıltı­larından Allah'ın tam kelimelerine sığınınm. Şeytanlann gelmesinden de Sana sığınırım, Rabbim!" Abdullah b. Amr, büyük oğullarına bunları öğretir, kü­çüklerine yazar ve üstüne asardı.[732] Bu sığınmanın böyle bir hastalıkla iliş­kisi açıktır. [733]


[731] Tirmizî, 3518. Senedinde Hakem b. Zuhayr vardır, metruk bir râyidir. Tirmizî şöyle di­yor: Bu, senedi kuvvetli olmayan bir hadistir. Bazı ilim ehli, Hakem b. Zuhayr'ın hadisini terketmiştir.

[732] Tirmizî, 3519. Ayrıca bk. Ebu Davud, 3893; Ahmed, 6696; Hâkim, 1/548. Râvileri sıka­dır, İbnü's-Sünnî (643)'de mürsei bir şahidi vardır.

[733] İbn Kayyim el-Cevziyye, Za’du’l-Mead, İklim Yayınları: 4/418-419.