- Korkmayın

Adsense kodları


Korkmayın

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sun 12 February 2012, 03:55 pm GMT +0200
Korkmayın

Anjiyokardiyografi, kalp içerisine veya koroner arterlere gönderilen bir kateter aracılığı ile kontrast maddenin kalp boşluklarına bir pompa ile verilmesi ve oluşan radyolojik görüntünün bir film üzerine kaydedilmesi olarak tarif edilir. Ancak, bu işlemden korkuyorsanız Prof. Dr. Mehmet Meriç'in açıklamaları sizleri rahatlatacaktır...

Anjiokardiyografi ile kalp boşluklarının, büyük damarların ve koroner arterlerin radyografik anatomisi ve anatomo-patolojisi, fizyoloji ve fizyopatolojisi hakkında bilgi elde edilmektedir. Ayrıca, koroner arter ve periferik arterlerdeki darlıklar balon veya stent ile açılabilmekte; kalp kapak darlıkları balon ile açılabilmekte kalp içersindeki doğuştan olan delikler kapatılabilmekte; yaşlı hastalarda kireç çökmüş aort kapak darlıklarında kapak takılabilmektedir. Avrasya Hospital'dan Prof. Dr. Mehmet Meriç. "Koroner anjiyografi aterosklerotik koroner kalp hastalığına bağlı arteryel daralmaların gösterilmesinde halen altın standart olan bir inceleme yöntemidir ve doğru tedavi seçiminde en güvenilir bilgiyi vermektedir" dedi.

AİLEDEN İZİN ALINMALI

Prof. Dr. Meriç, bu işlemde hastanın hazırlanması konusunun da çok önemli olduğunu belirtiyor. Meriç, "Acil durumlar hariç, koroner anjiyografik tetkik hasta kondisyonunun iyi olduğu bir zamanda yapılmalıdır. Hastadan iyi bir anamnez alınmalı, fizik muayenesi yapılmalı ve laboratuvar tetkikleri gözden geçirilmelidir. Hastaya yapılacak tetkik ve bu tetkikin faydası ile riski anlatıldıktan sonra yazılı izin alınmalıdır. İşlemden 24 saat önce elektrokardiogram, serum elektrolitleri ve kreatinini ile kan sayımı ve koagulasyon parametreleri tekrarlanmalıdır. Hastanın almakta olduğu medikal tedavi işlemden önce de devam ettirilmelidir. Hasta oral antikoagulan almakta ise işlemden 2 gün önce kestirilmelidir. INR 1.5'un altında olmalıdır. Tromboemboli açısından artmış risk taşıyan hastalar, işlemden bir gün önce hastaneye yatırılmalı ve hastaya heparin uygulanmalıdır. İşlem esnasında önce koroner arterler görüntülenmeli ve sonra sol ventrikülografi yapılmalıdır. Kalp kapak hastalığı veya konjenital kalp hastalığı mevcut ise önce hemodinamik parametreler, kan oksijen saturasyonları ölçülmeli, sol ventrikülografi ve aortografi yapılmalı, daha sonra koroner anjiyografi yapılmalıdır" dedi.

yenişafak