- Konya helal zirveye hazırlanıyor

Adsense kodları


Konya helal zirveye hazırlanıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Mon 4 April 2016, 07:12 pm GMT +0200
Konya helal zirveye hazırlanıyor



2020 yılında 200 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması bekleniyor

Uluslararası Helal Turizm Konferansı bu yıl 3-5 Mayıs tarihleri arasında Konya’da düzenleniyor. 2020 yılında 200 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması beklenen ‘Helal Turizm’ ya da ‘Müslüman Dostu Turizm’ olarak adlandırılan sektörün Konya’da düzenlenen bir fuarda bir araya gelmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Helal Turizm Konferansı (HTC) Türkiye Direktörü Akın Arıkan, konferansın ilkinin İspanya Granada’da düzenlendiğini belirtti.

Fuarın öncesinde İstanbul’da yapılan toplantıya Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Marmara Bölge Müdürü Hüseyin Taşan, TSE İstanbul Belgelendirme Müdürlüğü Helal Gıda Belgelendirme Uzmanı Gıda Mühendisi Hürriyet Ağca, Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Müdürü Vekili Murat Kalkan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çokçevik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kontrolörler Kurulu Başkanı Enver Öncü ve Helal Turizm Konferansı (HTC) Türkiye Direktörü Akın Arıkan katıldı.

‘Helal turizm’ marka değerinin 8 yıl önce İngiltere’de ortaya çıktığına dikkat çeken Arıkan, Malezya’nın da son 7 yılda ‘helal turizm’ adına belli standartları ortaya sürdüğünü belirten Arıkan helal turizm sektöründe hangi standartların kabul göreceğinin belirsiz olduğunu dile getirdi.

Arıkan, İspanya’daki kongrede bir standart oluşturma çabalarının olduğunu fakat buna karşı birçok tartışma yaşandığını dile getirdi. Konya’daki konferansta bir konsensus sağlanarak ortak standartların belirlenmesini umut ettiklerini aktaran Arıkan, şöyle devam etti: “Dünya genelinde yapılan bir araştırmaya göre; 2011 yılında Hac ve Umre hariç 123 milyon Müslüman turizm faaliyetinde bulunarak 126.1 milyar dolar harcama yapmış. 2020 yılında bu rakamın 200 milyar dolarları bulacağı öngörülüyor.”

30 ÜLKEDEN KATILIMCI

İLKİ 2014 yılında gerçekleştirilen ‘Helal Turizm Konferansı’na bu yıl 25 uluslararası konuşmacı, 60’tan fazla tur operatörü ve seyahat acentesi, 150 helal konseptli otel, 30 ülke, bine yakın delegasyon ve binlerce ziyaretçi bekleniyor.

Hürriyet