- Köle cariye alım satımı

Adsense kodları


Köle cariye alım satımı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sun 5 February 2012, 06:48 pm GMT +0200
bölüm: 52

Köle cariye alım satımında iki kardeşi birbirinden veya ana ile çocuğu birbirinden ayırmanın hoş olmayışı


1283- Ebû Eyyûb (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v.)’den işittim şöyle diyordu: “Her kim cariye alım satımında ana ile çocuğun arasını açarsa, Allah’ta o kimseyi kıyamet gününde sevdikleriyle arasını açar.” (İbn Mâce, Ticarat: 46)

 Tirmîzî: Bu hadis hasen garibtir.

1284- Ali (r.a.)’den rivâyet edildiğine göre, şöyle demiştir: “Rasûlullah (s.a.v.) bana iki kardeş köle bağışlamıştı, ben de onlardan birini satmıştım. Sonra Rasûlullah (s.a.v.), bana kölen ne yaptı ki görünmez oldu diye sordu. Ben de durumumu bildirdim, onu geri al; onu geri al buyurdular.” (İbn Mâce, Ticarat: 46)

 Tirmîzî: Bu hadis hasen garibtir. Rasûlullah (s.a.v.)’in ashabından ve başkalarından bazı ilim adamları akraba olan savaş esirlerinin satışta birbirinden ayrılmasını hoş görmezler. Bazı ilim adamları ise İslam ülkesinde doğup büyüyenlerin birbirlerinden ayrılmasına izin vermişlerdir. Birinci görüş daha sahihtir.

İbrahim en Nehaî’den rivâyet olunduğuna göre kendisi satışta anne ile çocuğu birbirinden ayırmıştır. Bunun sebebi sorulunca; “Ben o anneden izin istedim o da razı oldu” demiştir.


Alican 7-B
Wed 27 April 2016, 09:08 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm ve rahmetullah ve berekatühü. Artık ülkeler demoratileşmiş olduğu için köle gibi şeyler yok. Ama peygamber efendimiz her kimse köle alım satımında ana  ile çocuğun parasını açarsa Allah'ta kıyamette onun sevdikleriyle arasını açar. Rabbim paylaşım için razı olsun.

Sevgi.
Thu 28 April 2016, 04:16 am GMT +0200
  Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Bu bilgiler için Allah ( Celle Celalühu ) Razı olsun inşaAllah. Mevlam bizleri Peygamberimiz'in yolundan hiç ayırmasın inşaAllah. Amin