- Klavye yarışı başlıyor

Adsense kodları


Klavye yarışı başlıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Wed 16 March 2011, 06:55 pm GMT +0200
Klavye yarışı başlıyor



Uluslararası Bilgi İşlem Federasyonu Intersteno'nun, her yıl düzenlediği 'Dünya İnternet Klavye Şampiyonaları'nın 9'uncusu başlıyor.

Kayıtlar 6-25 Marta 2011 tarihinde yapılacak. Finaller ise 26 Mart-6 Mayıs arasında gerçekleştirilecek.

Dünya İnternet Klâvye Şampiyonasına, geçen yıl çeşitli ülkelerden toplam bin 451 kişi katıldı. Her yıl daha da genişleyen yarışa, Türkiye'den katılacak tüm yarışçılar, kayıt işlemlerini 'http://www.interstenoturk.org/2011dunya/' adresli web sitesi üzerinden yapabilecek. Katılım koşulları ise şöyle: "Öğrenciler, kendi okullarındakibilgisayardersliklerinde, okul yönetiminin ve öğretmenlerin sorumluluğunda internete bağlanarak yarışa katılabilirler. Öğrenci olmayan yarışçılar, yarış sorumluluklarını üstlenecek bir öğretim kurumunda, İnterstenoTürkiyeYarışları Koordinatör ve Yöneticisi'nin işbirliği ile 'Dünya İnternet Şampiyonası Katılım Formu'nu doldurtup kayıtlarını yaptırabilirler ve şampiyonaya o okulun, İntersteno Türk ve dünya organizasyonlarının müşterek sorumluluğu ile görevli öğretmenin denetim ve gözetimi altında katılabilirler."

Yarışçılar, anadil listesi için ülkelerinin resmî dili ile yarışacak. Çok dilli yarış listesinde de derecelendirilmek için bu yıl yarışılabilecek toplam 16 dilden en az 2 tanesinde başarılı olmaları gerekiyor.

CİHAN