- Kızılaydan Ramazan projesi

Adsense kodları


Kızılaydan Ramazan projesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Wed 19 August 2009, 02:25 pm GMT +0200


Kızılay, Ramazan'da cami önlerine çadır kuracak

Ramazan ayında kan bağışındaki düşüşü önlemek için bir dizi çalışma başlatan Türk Kızılay Kan Merkezleri, iftar sonrasında da mesai yapacak. Kızılay'ın gezici birimleri, Ramazan ayı boyunca iftar saatinden sonra cami önlerinde, alışveriş merkezlerinde, Ramazan eğlencelerinin düzenlendiği mekanlarda kan bağışı alacak.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Ramazan ayında vatandaşların dini vecibelere yoğunlaştığı, kan bağışlamak konusunda tedirginlik yaşadığını ifade etti. Azalan kan bağışına rağmen kan ihtiyacının değişmediğini anlatan Küçükali, "Türk Kızılayı, Ramazan ayı içinde kan bağışında yaşanan düşüşü engellemek amacıyla bir dizi çalışmayı hayata geçirecek. Bu kapsamda kan merkezleri ve kan alma birimleri Ramazan boyunca iftar sonrası da mesaide kalarak kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşların bağışlarını kabul edecek." dedi.

Ramazan ayında yaşanacak kan ihtiyacının önüne geçebilmek amacıyla acil eylem planı yapıldığını anlatan Kızılay Kayseri Bölge Kan Merkezi Müdürü Ahmet Tatar da Ramazan'da kan verenlerin sayısının diğer aylara göre dörtte bir oranında düştüğünü hatırlattı. Tatar, "Kan bağışı az olduğu için kan ihtiyacı daha da artıyor. Vatandaşlardan, Ramazan'da da kan bağışına daha fazla önem vermelerini istiyoruz. Bu amaçla, Ramazan ayında ekiplerimiz gece yarısına kadar kan bağışı kabul edecek. Ayrıca, Ramazan etkinliklerinin düzenlendiği mahallelerde mobil kan merkezimiz kan bağışı alacak. Kan vermek isteyenler, oruçlu oldukları için sağlıklarından endişe ederlerse, günün erken saatlerinde veya iftardan sonra kan merkezlerine gelerek verebilirler." diye konuştu.

Uzun vadede Türkiye'de kan bağışı kültürünü yerleştirmeyi hedeflediklerini anlatan Tatar, "Kızılay olarak kan bağışının ne kadar önemli bir davranış olduğu bilincini toplum zihninde oluşturmaya çalışıyoruz. Önceki yıllarda nüfusun yüzde 0,5'i kan bağışında bulunuyordu. Günümüzde yüzde 2'ye ulaştı. Ancak dünya genelinde bu oran yüzde 4 civarında. Bizde kan ihtiyacını karşılamak amacıyla kan bağışı kültürü yerleştirerek 2014'te bu oranı yüzde 4'lere taşımayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.