- Kitap Üzerindeki Çalışmam

Adsense kodları


Kitap Üzerindeki Çalışmam

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
Hadice
Thu 2 June 2011, 11:48 am GMT +0200
Kitap Üzerindeki Çalışmam

1. Önce matbaa hatalarını düzeltmek ve tahriften kurtarmak için, Daru'l-Kutub ve Ezher kütüphanesindeki nüshalara baş vurdum.

2. İki nüsha arasındaki farklılıkları tesbit etmek istemedim. Çün­kü bu türlü farklılıklar son derece az ve bunları tesbit etmenin herhangi bir faydası yoktu.

3. Hadis-i şeriflerle sahabe ve başkalarından gelen haberlerin tahricini (kaynaklarının tesbitini) yaptım. Bunu şu ana kadar basılmış hadis kitaplarından, hadisin şahinliği, zayıflığı, uydurma veya yalan olduğu hakkında söylenileni naklederek gücümün yettiği kadarım kay­dederek yaptım.

4. Açıklanması gereken bazı kelimelerin açıklamasını yaptım.

5. Ustad Mustafa Abdulvahid'in metni tesbit ve düşen kelimeyi tamamlamak için hadis kitaplarından yaptığı bazı ilaveleri olduğu gibi bıraktım. Bunu köşeli parantez arasında bırakmak ve kaynağım belirt­memek şeklinde yaptım. Çünkü bu dipnotların ağırlığını gidermek için­dir. Değilse, faydası olmaz.

6. Hadis ve haberlere sonuna kadar devam eden numara verdim.

7. Açıklamak için bazı isimler ilave ettim. Onları köşeli parantez arasına koydum.

8. Bu basit mukaddimeyi ve imam İbnu'l-Cevzi'nin biyografisini yazıp kitap için sarfettiğim gayreti belirttim.

Allah'tan, bu çalışmayı kendi rızası için yapılmış saymasını, bize onun karşılığında sevap vermesini ve bizi zelil olma (hor ve hakir olma) şerrinden korumasını dilerim.

Mustafa Abdulkadir Ata

el-Ehram, 4 Aralık 1987 12 Rebiussani 1408[18]


[18] Abdurrahman İbnü’l-Cevzi, Ashâbın Dilinden Peygamberimizin Hayatı, Uysal Kitabevi: 15.