- Kırkdokuzuncu Mektup

Adsense kodları


Kırkdokuzuncu Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Fri 15 January 2010, 09:01 am GMT +0200
KIRKDOKUZUNCU MEKTUP

Üstâd-ı a’zam (El-Şeyh Abdurrahman El-Tâhi’nin) (Kuddise sirruh) torununa, manevi ilerleme için vasıta, taleb ve çok çalışmanın ve buna benzer şeylerin lâzım olduğu hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Müteferrik beytler:«Cemiyetlere girmekten maksadım, nimete ulaşmam değildir. Lâkin seni görmek için onları isterim.» Beyit sahibi, bununla sâlih amelde ibâdette niyetini tashili etmesine işaret etmiştir. Farsça beyt:

«Ben ki, sevgilimin aşkından şaşkınım. Ev ve ailenin derdini çekmekten nasıl korkarım veya fayda ile zararın düşüncesi nasıl aklıma gelir.» Mevlânâ Halid, (Kaddesallahü sirreh) bu beytiyle, sâlik Allah’tan başka kalben her şeyden alâkayı kesmesine işaret etti.

«Feleğin on günlük miktarı olan muhabbeti ,efsane ve hiledir. Ey dost! Dostlara iyilik yapmayı fırsat say (yap).» Hafız El-Şirazi bununla tasavvufa çalışan kimse için mürşidin lüzümuna işaret etti.

Yine kendisi (Kuddise sirruh)

«Cümle seadet hazinesi ki, Allah hafıza verdi. Gece duasının, seher vakti yaptığı virdinden oldu. buyurduğu beytiyle sâlik, Allah’ı taleb edip cehd etmesine işaret etmiştir.

Şems El-Tebrizi de (Kuddise sirruh):

«Allah’ın aşkından başka en güzel şey velev ki, şeker yenmesi de olsa, cana eziyet vericidir.» Bu beytiyle yukarıda geçen vasılara terettüp eden Zat-ı Bâri’nin muhabbetine işaret etmiştir.