- Kırım heyetinden, Diyanet’e ziyaret

Adsense kodları


Kırım heyetinden, Diyanet’e ziyaret

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Thu 27 August 2015, 04:28 pm GMT +0200
Kırım heyetinden, Diyanet’e ziyaret

Kırım Müftüsü Emir Ali ve beraberindeki heyet, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kırım Tatar halkının her zaman yanında olduklarını kaydetti.

Bütün milletlerin inişli çıkışlı dönemlerden geçtiğini belirten Başkan Görmez, şöyle konuştu;

“Bütün milletlerin hayatları inişli çıkışlıdır. Kolay ve zor zamanlar vardır. Bizim vazifelerimizi yürüten insanlara düşen görev, zor zamanlarda kendi toplumlarının maneviyatını bozmadan, onların umutlarını yükselterek hayatlarına devam etmelerini sağlamak olmalıdır. Hz, Peygamberin hayatı bize en iyi örnektir. O muhacir olarak da yaşadı ensar olarak ta yaşadı. Biz Diyanet olarak daima yanınızda olduğumuzu ifade etmek isterim. Tatar halkı bizim öz akrabamızdır. Biz akrabalık vazifelerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. Sizlere düşen milletin manevi hayatına rehberlik yapmaya devam etmektir. Barışta ısrar etmektir. Tarihte yaşanan acıların tekrar yaşanmaması için çaba sarf etmektir.”

Konuk Müftü Ali ise, Başkan Görmez’e kabulünden dolayı memnuniyetini dile getirerek, Diyanet İşleri Başkanlığının Kırım’da sürdürdüğü faaliyetler için Kırım halkı adına teşekkür etti.

Görüşmeye Yurtdışı ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül de eşlik etti.