- Kınanın bu faydasını biliyor muydunuz?

Adsense kodları


Kınanın bu faydasını biliyor muydunuz?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Thu 28 April 2011, 03:23 pm GMT +0200
Kına'nın bu faydasını biliyor muydunuz?



Kütahyalı lise öğrencileri, yaptıkları araştırmayla kınanın bakteri ve mikropların üremesini engellediğini ortaya çıkardı.

   
Kütahya'da, Nafi Güral Fen Lisesi 10-C sınıfı öğrencilerinden Elif Bodur ve Sinem Durmaz, biyoloji öğretmenleri Muzaffer Efe nezaretinde kınanın antibakteriyel etkisini araştırdı. Öğrenciler, hedeflerinin kınalı krem ya da antibakteriyel solüsyon geliştirmek olduğunu açıkladı. Elif Bodur, "Büyüklerimizden, kültürümüzde güzellik için kullanılan kınanın yaralara iyi geldiğini duyduk. Bunun doğru olup olmadığını araştırdık. Dumlupınar Üniversitesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı'nda tahliller yaptık. Kınanın,

çevremizde var olan birçok fırsatçı mikroorganizmanın (S. aureus, MRKNS, B. cereus, B. pumilus ve C. albicans) üreme ve gelişmesini engellediğini, yerleştirdiğimiz disk ve açtığımız kuyular içine eklediğimiz kına solüsyonu çevresinde mikroorganizmaların gelişmediğini tespit ettik" dedi.

Öğretmen Muzaffer Efe de, "Atalarımız kınayı güzellik maksadıyla kullanırken aynı zamanda farkında olmadan sağlıklarını da korumuşlar. Kına birçok mikroorganizmanın vücuda yerleşip çoğalmasını engelliyor" diye konuştu.

Efe, İstanbul'daki özel bir okulun proje yarışmalarına başvurduklarını, sonucu heyecanla beklediklerini belirtti.

Kütahyalı öğrenciler ise, kendilerine laboratuvar imkanı sunan Yrd. Doç.Dr. Cihan Darcan'a teşekkür etti.

İHA

Hadice
Fri 7 December 2012, 08:29 am GMT +0200
Suphanallah ilk defa duydum bizim buralardada çok meşhurdur kına
paylaşım içn teşekürler..

yunushan7d
Wed 22 January 2014, 03:37 pm GMT +0200
Paylaşım için teşekkürler,ne kadar güzel bir dünya ne kadar güzel neler yaratıyor yarabbim.

mevlüdekalınsaz
Fri 24 January 2014, 10:14 pm GMT +0200
Esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuh; Kınanın bu yararını ilk kez duydum.Daha doğrusu bir yararı olduğunu bile yeni öğrendim..Ne güzel! büyüklerimiz kınayı güzellik için kullanırken aynı zamanda sağlıklarını da koruyorlarmış.Çok güzel bir bilgi..
Rabbim bu konuyla ilgili araştırma yapan kardeşlerimizin emeklerini boşa çıkarmasın ve inşALLAH projelerinin iyi sonuçlar alabilmesini nasip etsin...

melda 6D
Fri 24 January 2014, 10:21 pm GMT +0200
kına yakmayı çok severim  bunu da  öğrendiğim iyi oldu teşekkürler

-merve-7d-
Fri 24 January 2014, 10:26 pm GMT +0200
gerçekten çok güzel öğrencilerin gösterdiği bu gayretle gurur duyulması gerekmektedir
paylaşım için teşekkürler. .

yagmur_7-c
Fri 24 January 2014, 11:31 pm GMT +0200
Kınanın bu yararını ilk kez duydum.Daha doğrusu bir yararı olduğunu bile yeni öğrendim..Ne güzel! büyüklerimiz kınayı güzellik için kullanırken aynı zamanda sağlıklarını da koruyorlarmış.Çok güzel bir bilgi..
Rabbim bu konuyla ilgili araştırma yapan kardeşlerimizin emeklerini boşa çıkarmasın ve inşALLAH projelerinin iyi sonuçlar alabilmesini nasip etsin...



Bunda sonra kına sağlığın gizli iksiri ...   ;) ;)

kardelen7d
Wed 5 March 2014, 04:36 pm GMT +0200
insan bazen farkında olmadan neler kullanıyor

Rüveyha
Wed 5 March 2014, 04:48 pm GMT +0200
Kınayı çok seviyorum ben..Evlilik kınamdan sonra kendim de yaktım,çok güzel oluyor.Kınayı seven bir tatlı nenem var saçlarına bile kına yakar..Baş ağrısını alıyormuş..Mevlam neneme de şifa ihsan eylesin inşaAllah..