- Kimsesiz çocuklar yaz tatilinde özel ders aldı

Adsense kodları


Kimsesiz çocuklar yaz tatilinde özel ders aldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Mon 20 September 2010, 02:40 pm GMT +0200
Kimsesiz çocuklar yaz tatilinde özel ders aldı

Milyonlarca öğrenci bugün ders başı yaparken, evlerdeki okul heyecanının aynısı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı yurtlarda da yaşanıyor

Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, forma, ayakkabı ve kırtasiye malzemeleri alınan çocukların bütün okul ihtiyaçlarının tamamlandığını söyledi. Kurumdaki okul hazırlıklarını Zaman'a anlatan Bakan Kavaf, yeni eğitim sezonu için illerden talep edilen giyim, kırtasiye ödeneklerini ağustos ayında Maliye Bakanlığı ile yaptıkları planlama doğrultusunda eylül başında yurtlara gönderdiklerini bildirdi. Çocukların okul başarıları için yaz tatilinde de hazırlık yaptıklarını aktaran Kavaf, "Kuruluşlarda, çocukların eksik bilgilerini tamamlama ve takviye gerektiren ders konularına ilişkin destek, yaz tatili sürecinde kadrolu, ek ders karşılığı çalışan veya gönüllülük kapsamında gelen öğretmenler tarafından verildi." dedi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, kurumdaki okul hazırlıklarını Zaman'a anlattı. Yurtta kalan çocukların tüm ihtiyaçlarını okullar açılmadan karşıladıklarını ifade eden Kavaf, yeni eğitim sezonu için illerden talep edilen giyim, kırtasiye ödeneklerini, ağustos ayında yapılan planlama ile Maliye Bakanlığı'ndan temin ederek, eylül başında kuruluşlara gönderdiklerini bildirdi. Çocukların okul başarıları için yaz tatilinde de hazırlık yaptıklarını aktaran Kavaf, "Çocukların okula hazırlık ve başarılarını desteklemek amacıyla, eksik bilgilerini tamamlama ve takviye gerektiren ders konularına ilişkin destek yaz tatili sürecinde kuruluşlarda kadrolu, ek ders karşılığı çalışan veya gönüllülük kapsamında gelen öğretmenler tarafından verildi." dedi. Bakan Kavaf, üniversite sınavına hazırlanan gençlerin dershanelerden ücretsiz yararlanmaları için dershanelere müracaatlarının sağlandığını kaydetti. Ücretsiz gidemeyen çocukların ise kurum bütçesinden karşılanmak suretiyle dershanelere yazıldığına değinen Kavaf, şöyle devam etti: "Üniversiteyi kazanan gençlerin kayıt işlemleri de kuruluş müdürlüklerinin desteği ve grup sorumluları ile birlikte yapıldı. Öğrencimiz harç kredisi almıyorsa harcını kurumumuz bütçesinden karşılıyoruz."
Zaman