- Kimse Yok mu'dan yardım çağrısı

Adsense kodları


Kimse Yok mu'dan yardım çağrısı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sun 31 July 2011, 04:32 pm GMT +0200
Kimse Yok mu'dan yardım çağrısı: Somali için bir kısa mesaj yeter

Açlığın pençesindeki 7 Afrika ülkesi ve ölüm kalım savaşı veren 60 milyon insan... Gazete sayfalarına ve ekranlara yansıyan Kara Kıta görüntüleri, durumun vahametini anlatmakta yetersiz.

Her gün dört çocuğun açlıktan hayatını kaybettiği Somali başta olmak üzere Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi kendilerine uzanacak yardım ellerini bekliyor. Bu yıl iftar sevincine insanlık dramının yaşandığı ülkeleri de ortak etmeyi hedefleyen Kimse Yok mu Derneği, Ramazan'da bir sofra da Afrika'ya kurma çağrısı yaptı. Derneğin genel başkanı Ünal Öztürk, yardımda bulunmak isteyenlerin cep telefonlarından 'ACLIK' yazarak '5777'ye göndermelerinin yeterli olacağını söyledi.

Sivil toplum kuruluşları bu Rama-zan'da da Anadolu insanının şefkat elini dünyanın dört bir yanına ulaştırmak için harekete geçti. Kimse Yok mu da rahmet ayında 55 ülkedeki yoksulların yanında olmayı hedefliyor. Gıda kumanyaları, iftar çadırları, ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar götürülen sıcak yemeklerle birçok projeye imza atan dernek, bu yıl kuraklık ve açlığın hüküm sürdüğü Doğu Afrika'ya ağırlık verecek. İlk etapta 40 bin gıda kolisi dağıtmayı amaçlayan Kimse Yok mu Kenya, Somali, Etiyopya ve Uganda gibi ülkelere gidecek. Somali'ye yapılan yardımlara hız vereceklerini belirten Genel Başkan Ünal Öztürk, Somali'nin 'Kimse yok mu?' çağrısına 'biz varız' demek için duyarlı Türk insanının desteklerini beklediklerini söyledi. Öztürk, "Başta Fethullah Gülen Hocaefendi olmak üzere birçok gönüllü, kurum ve kuruluş yardımlarını esirgemedi. Yardımların devam etmesi durumunda Somali'ye gönüllü doktor ve kuru gıda da göndereceğiz." dedi. Kuraklık nedeniyle sıkıntı yaşayan Afrika halkına ilk olarak nakdi yardımların ulaştırılacağını dile getiren Öztürk, ileriye yönelik Somali başta olmak üzere Etiyopya ve Uganda'ya da yardımda bulunacaklarını açıkladı. Gönüllü doktorları göndermek için Somali'de şartların ve ortamın uygun olmasını beklediklerini anlatan Dernek Başkanı, "Oraya gönderdiğimiz ekip şu anda bunun çalışmasını yapıyor. Somali'de onlardan haber alır almaz, sağlık hizmetleri götürmek amacıyla gönüllü doktorlarımız da yola çıkacak." şeklinde konuştu. Yine yakın zamanda Somali'deki aşırı kuraklığı ve susuzluğu önlemek amacıyla kuyular açacaklarını dile getiren Ünal Öztürk, "Yardımda bulunmak isteyenler en azından cep telefonlarından 'ACLIK' yazarak '5777'ye SMS atabilir. Bu, Afrika'da açlık çeken insanlara daha çok yardım göndermemize vesile olacak." ifadelerini kullandı. Kimse Yok mu Derneği Yurtdışı Yardımlar Koordinatörü Yusuf Yıldırım da bölgede yüz binlerce insanın açlıkla burun buruna yaşadığını hatırlatarak, dünya kamuoyunun bir an önce acil önlem alması gerektiğine dikkat çekti


saniyenur
Sun 31 July 2011, 04:50 pm GMT +0200
Afrikadaki kardeşlerimiz hayatta kalmak için bir lokmaya muhtaç iken bizler israfın tavan noktasındayız. Önümüzde sayısız nimetler varken Rabimize şükrümüzü bile gereğince yapamıyoruz.

Birlik olup bu kardeşlerimize yardım edelim inş. Efendimizin sav.şu sözünü unutmayalım: Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.