- Kevser suresi

Adsense kodları


Kevser suresi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 16 June 2011, 01:21 pm GMT +0200
KEVSER  SÛRESİ

 

1182- Enes'den  (Radıyallahu Anh) rivayet edilmiştir:

«Mi'raç gecesinde büyük bir nehire vardım. Nehirin her iki ya­nı, içi boş inci kubbeleri idi. Ben sordum: Ey Cibril! Bu nedir? Dedi ki: Bu, Kevser nehiridir. (Allah'ın sana ihsan ettiği cennetteki Kev­ser'dir).»[41]                                                               

 

NASR SÛRESİ
 

1183- Hazreti Aişe {Radıyallahu Anha) der ki:

Nasır sûresi nazil olduktan sonra, Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem Hazretleri her namazın secde ve rükû'unda muhakkak:

«Ey Rabbimiz! Sana hamd eder olduğumuz halde seni noksanlık­lardan tenzih ederiz. Allah'ım, beni mağfiret buyur.» derdi.

Mütercim:

Nasır (İza câe) sûresinin meali şöyle:

«Allah'ın zaferi ve Mekke'nin fethi gelip de insanları Allah'ın dinine bölük bölük girerlerken gördüğün zaman, artık Rabbini hamd ile teşbih et ve ondan mağfiret dile. Muhakkak ki Allah Teyvab'dır tevbeleri kabul buyurandır.»

Bu sûreye Tevdi (veda) derler. Bu sûrede Hazreti Peygamberin dünyadan veda edip ayrılacağına işaret olduğu söylenir. Hazreti Ab­bas bu işareti sezerek ağlamış. Bir rivayette bu sûrenin inmesinden iki sene sonra Hazreti Peygamber cennete göçmüştür.[42]

 

MUAVVİZETEYN   SÛRELERİ
 

1184- Ub'eyy bin Kâ'b (Radıyallahu Anh) der ki:

Ben, Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem Hazretlerine Muav-vizeteyn (Felak ve Nas) sûrelerinden sorunca şu cevabı verdiler:

«Bana v-ahyedildi ve ben de okudum.»

 (Muavvizeteyn Allah kelâmıdır. Peyganıber'e nasıl Cyahy edile­rek) okundu ise, o da aynını okudu. Bunların bütün kelimeleri Kur'andır. Bundan ümmetin icmal (ittifaklı) vardır. Bunların inkarı kü­für olur.)[43]



[41] Ömer Ziyaeddin Dağistâni, Zübdetü’l-Buhari, Hisar Yayınevi:822

[42] Ömer Ziyaeddin Dağistâni, Zübdetü’l-Buhari, Hisar Yayınevi:823

[43] Ömer Ziyaeddin Dağistâni, Zübdetü’l-Buhari, Hisar Yayınevi:823-824

Zeynep7D
Sun 19 January 2014, 12:29 am GMT +0200
Gerçekten sureleri okumak çok faziletli. Anlamlarını bilerek okumak çok daha önemli. Bu sureleri asla inkar etmemeliyiz.

Kaan8/B
Fri 26 December 2014, 08:16 pm GMT +0200
cok guzel bir sure.herkeze tavsoye ederim