- Kerbela şehitleri dualarla anılıyor

Adsense kodları


Kerbela şehitleri dualarla anılıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sat 3 December 2011, 11:10 am GMT +0200
Kerbela şehitleri dualarla anılıyor



Ehl-i Beyt'ten şehit edilen 72 peygamber torunu ve sahabe de tüm Türkiye'de dualarla anılacak

Hicri senenin ilk ayı olan ve peygamberlerin büyük ikramlara mazhar olduğu muharrem ayı birçok camide düzenlenecek özel programlarla idrak ediliyor.
Bu özel ayda Kerbela hadisesinde Ehl-i Beyt'ten şehit edilen 72 peygamber torunu ve sahabe de tüm Türkiye'de dualarla anılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 4 Aralık Pazar günü Hacı Bayram Camii'nde Kerbela Şehitlerini Anma Programı düzenliyor. Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde, akşam namazı sonrası 'Kur'an ziyafetiyle' başlayacak ve yatsı namazı sonrası ilk kez düzenlenecek 'Kerbela Şehitlerini Anma Programı'nda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de bir konuşma yapacak. Türkiye'nin önemli kurra hafızlarının Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak programda saba, Hüseynî ve hüzzam makamlarında muharremiyeler, mersiyeler ve mevlitten 'Tevhid' ve 'Münacaat' bölümleri okunacak. Metin Çakar, Zinnuri Kurt, Recep Genç, Mehmet Kemiksiz, Ahmet Şahin, Ahmet Karali, Ahmet Uzunoğlu, Ali Derman gibi ünlü isimlerin Kur'an okuyacağı ve ilahiler seslendireceği program, Ramazan Kutlu'nun duasıyla son bulacak.

İstanbul'da da Ufuk Diyanet Mensupları Derneği Şirinevler Ulucami'nde bir program düzenliyor. Bugün yatsı namazının ardından gerçekleşecek programda seçkin Kur'an hafızları, hatip ve kasidehanları görev yapacak. Şirinevler Ulucami imam hatibi İbrahim Erdöl'ün vaazı ile başlayacak program Piyalepaşa Camii imam hatibi İshak Daniş'in Kur'an tilaveti ile devam edecek. Gecenin duasını ise Bakırköy Amine Hatun Camii imam hatibi İsa Erbaşı yapacak. Programın ardından katılımcılara aşure ikram edilecek.

Cihan

rahmet
Sat 3 December 2011, 11:25 am GMT +0200
 Kerbela şehitlerini ve tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyoruz.Rabbim bizleride şefaatlerine nail eylesin
mekanları cennet olsun.AMİN...
  Sultanahmet camisinde de 4 aralık pazar günü saat 11 de başlayıp ;öğlen namızını müteakkip devam edecek olan ,ülkemizin tanınmış hafızlarının icabet edeceği Kuran ziyafeti olacaktır.Tüm kardeşlerimize duyurulur.