- Kendi Toplumlarından Bir Peygamber

Adsense kodları


Kendi Toplumlarından Bir Peygamber

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Sun 11 July 2010, 01:00 am GMT +0200
Kendi Toplumlarından Bir Peygamber

“Size kendi içinizden âyetlerimizi okuyan, sizi her kötülükten arındıran, size kitabı ve hikmeti öğreten ve daha önce bilmediğiniz şeyleri öğreten bir peygamber gönderdik.” (Bakara sûresi, 2/151)

Bilindiği gibi Hz. Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem), Allah Teâlâ tarafından bulunduğu toplum içinden seçilerek bütün insanlara peygamber olarak gönderilmiştir. Yani birdenbire dışarıdan gelerek Allah’ın elçisi olduğu iddiasında bulunmamıştır. Bir insanın peygamber olarak bulunduğu toplum içinde görevlendirilmesi o kişinin peygamberliğinin en büyük delillerinden biridir. Çünkü o ve bulunduğu toplum yeni din hakkında bir şey bilmezken Peygamber olan kişiye vahiy gelmeye başlıyor ve bu kişi, bir insanın kendi kendisine elde etmesi mümkün olmayan bilgileri duyuruyor.

Âyette belirtildiği üzere peygamber olarak seçilen Hz. Muhammed (sallallâhu aleyhi ve sellem), Allah Teâlâ’nın gönderdiği vahyi insanlara ulaştırmış ve anlatmıştır. Onları her türlü kötülükten ve çirkinlikten sakındırmaya çalışmıştır. Kur’ân’ı, güzel ahlâkı, toplum düzenini sağlayan ilâhî hükümleri açıklamıştır.

Üzerinde durulması gereken önemli bir konu da daha önce bilinmeyen veya yanlış bilinen -gerek maddi gerekse mânevi- birçok gerçeği Peygamber Efendimiz’in (sallallâhu aleyhi ve sellem), Allah Teâlâ’dan öğrendiği şekilde insanlara duyurmasıdır. O, peygamberliği süresince insanlara öğretilmesi gereken, bir insanın ihtiyacı olan her şeyi, gerek koyduğu prensip ve ilkelerle gerekse uygulamalarıyla öğretmiştir.

İsmi Ahmed Muhammed


Bir ismi Mustafa bir ismi Ahmed

Allahümme salli alâ Muhammed

Rûz-i mahşerde ede bize meded

Allahümme salli alâ Muhammed

 

Nuru ânın kalbini pür nûr eder

Zikri gönül milkini mâmûr eder

Çok salâvat âdemi mesrûr eder

Allahümme salli alâ Muhammed

 

Nâil olam dersen eğer devlete

Eyle ibâdetibadet Cenâb-ı Hazrete

Ber salâvat ruh-i pak-i emcede

Allahümme salli alâ Muhammed

 

Vird idünüp anı müdâm söyleyen

Yohsul olup baylığını dileyen

Ğına bulur çok salâvat eyleyen

Allahümme salli alâ Muhammed

 

Derviş Mûsa hâlis eyle niyetin

İmtisâl et emrine ol Hazretin

İşte budur doğru yolun Cennet’in

Allahümme salli alâ Muhammed

                  N e y z e n  M û s a  D e d e

Rûz-i mahşer: Mahşer günü. Ber salâvat: Peygamberimiz’e salâvat getir. Rûh-i pâk-i emced: Peygamberimiz’in temiz ve şerefli ruhu. Vird: Belli zamanlarda okunan dua. Müdâm: Sürekli. Ğına: Zenginlik. İmtisâl: Sarılmak.