- Kekemelik bir haftada tedavi edilebiliyor

Adsense kodları


Kekemelik bir haftada tedavi edilebiliyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
zahdem
Fri 27 August 2010, 12:51 am GMT +0200
Nassmer Kekemelodi Konuşma Merkezi kendi geliştirdiği 'Kekemelodi' isimli programla, kekemeliğe 7 günde son veriyor.

Türkiye genelinde 13 şubesi ile Konya'da da hizmet veren Nassmer Kekemelodi Konuşma Merkezi kendi geliştirdiği 'Kekemelodi' isimli programla, kekemeliğe 7 günde son veriyor.

Günümüzde, düzgün konuşamadıkları için toplumdan uzak duran ve içine kapanan binlerce kişi bulunuyor. Başta, konuşma bozukluğu olmak üzere, kekemelik, harf bozukluğu, artikülasyon, hızlı konuşma gibi sorunlar birçok kişiyi toplumdan uzaklaştırıyor.

Konya'da basın mensuplarıyla iftarda buluşan Nassmer Eğitim Kordinatörü Nihat Meriç, tüm bu olumsuzlukları yedi günde çözüme kavuşturduklarını ileri sürdü.

Konuşma bozuklukları alanında kendi geliştirdikleri 'Kekemelodi' isimli bilgisayar yazılım programını uyguladıklarını söyleyen Meriç, "Geliştirdiğimiz yöntem ve tekniklerle okuma yazması olmayan 04-70 yaş arası tüm vatandaşlarımıza bu hizmeti sunuyoruz. Konuşma merkezimize başvuran kişiler 7 gün içinde bu sorunlarından kurtulup daha akıcı ve ritmik bir konuşmaya kavuşacaktır." dedi.

Ülkede yüzde 2-3 civarında konuşma bozukluğu sorunu yaşayan insan olduğuna dikkat çeken Meriç, "Kekemelik sorunu yaşayan insanların kısa sürede akıcı bir konuşmaya kavuşmalarına yönelik çalışmalar, uzun sürelere yayılıyordu. Nasmerr ve Kekemelodi olarak, bilgisayar programları üzerinde çalıştık. Yeni programlar geliştirdik. Bize müracaat eden vatandaşlarımız 7 günlük yoğun bir çalışma sonunda akıcı bir konuşmaya ve özgüvene sahip olmaktadır." diye konuştu.