- Kayseri Köşk Dağ Camii ibadete açıldı

Adsense kodları


Kayseri Köşk Dağ Camii ibadete açıldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Tue 17 April 2012, 08:05 pm GMT +0200
Kayseri Köşk Dağ Camii ibadete açıldı



Tarih: 17.04.2012

Kutlu Doğum Haftası temasları kapsamında Kayseri’de bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılan Köşk Dağ Caminin açılışına katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmada böyle bir günde cami açılışı için bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Görmez, Kur’an-ı Kerim’de mescitlerin yapılmasının “İmar” kelimesi ile ifade edildiğini söyledi.

İmar ile inşanın aynı şeyler olmadığını anlatan Diyanet İşleri Başkanı Görmez şöyle konuştu:

“İmar etmek başka şey inşa etmek başka şeydir. Bu cami şuan inşa edilmiştir. Onu imar etmek ise bizlere düşüyor. Elbette camilerimizi inşa edeceğiz. Lakin sabah namazında kadınlarımızla, çocuklarımızla bu caminin içini doldurduğumuz zaman, işte o zaman camimizi, mescidimizi imar etmişte olacağız. Camilerimizi imar ederken öncelikle kendi gönül dünyamızı imar etmemiz lazım.”

Açılıştan sonra camiyi gezen Başkan Görmez emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış merasiminden sonra İbrahim ve Türkan Çevik çiftinin yapımını üstlendiği Türkiye Diyanet Vakfı kız talebe yurdunun temel atma törenine katılan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kayseri’nin yardım severliği ve hayır yolunda çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu hayırların ilelebet kalacağını ve gelecek nesillerin de bu hizmetlerin koruyucusu olacağını dile getirdi. 

Törenin ardından Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kadir Has Kongre Merkezinde düzenlenecek olan Kutlu Doğum Özel Programına geçti.