- Katý yaðlar içerisine fare düþerse ne yapýlmalý?

Adsense kodlarý


Katý yaðlar içerisine fare düþerse ne yapýlmalý?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Mon 31 October 2011, 01:41 pm GMT +0200

BÖLÜM: 8
 KATI YAÐLAR IÇERSINE FARE DÜÞERSE NE YAPILMALI?


1798- Meymûne (r.a.)’den rivâyet edilmiþtir: “Bir fare yað kabý içerisine ölü olarak bulundu. Bunun hükmü Rasûlullah (s.a.v.)’e sorulunca: “Fareyi ve farenin bulaþtýðý çevresindeki yaðý alýn geri kalanýný yeyin” buyurdular. (Ebû Dâvûd, Etýme: 47; Ýbn Mâce, Etýme: 8)
ž Tirmizî: Bu konuda Ebû Hüreyre’den de hadis rivâyet edilmiþtir.
Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir. Bu hadis Zuhrî’den, Ubeydullah’tan Ýbn Abbâs’tan rivâyet edilmiþ olup “Meymûne” zikredilmemiþtir. Ýbn Abbâs’ýn, Meymûne’den rivâyeti daha sahihtir. Ma’mer, Zührî’den, Saîd b. Müseyyeb’den, Ebû Hüreyre’den bir benzerini rivâyet etmiþlerdir ki bu rivâyet pek makbul deðildir.
Tirmizî: Muhammed b. Ýsmail’den iþittim þöyle diyordu: Ma’mer’in, Zührî’den, Saîd b. Müseyyeb’den, Ebû Hüreyre’den rivâyet ederek þunlarý aktarmýþtý: Rasûlullah (s.a.v.)’den soruldu da buyurdular ki: Katý yað ise fareyi ve çevresindeki yaðý atýn eðer yað sývý ise ona yaklaþmayýn.” Bu rivâyet hatalýdýr Ma’mer bu hadiste hata etmiþtir. Muhammed þöyle devam ediyor: Sahih olan; Zührî’nin, Ubeydullah’tan, Ýbn Abbâs’tan ve Meymûne’den rivâyet edilendir.


melda 6D
Sat 7 May 2016, 09:51 am GMT +0200
Selamün aleyküm . Yiyeceklerin  içine çok kötü bir þey bulaþtýysa temiz tarafý yenilmelidir . Yiyeceðin bereketi nerde olduðu bilinmez hepsi yenilmelidir .

Yaðmur Gmþ
Sat 7 May 2016, 10:22 am GMT +0200
Bismillah...
Yiyeceðin bir tarafý kirlendiyse diðer taraf yenmelidir. Yani temiz olan yer kullanýlmalýdýr.
Allah cc. razý olsun.

Bilal2009
Sat 7 May 2016, 01:12 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah.  Farenin düþtüðü yerin temizlenmesi lazýmdýr. Rabbim bizleri Efendimizin yolundan gidenlerden eylesin. Rabbim paylaþým için razý olsun.