- Karşımızda cehalet denilen bir düşman var

Adsense kodları


Karşımızda cehalet denilen bir düşman var

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Sat 20 August 2011, 08:24 pm GMT +0200
Karşımızda cehalet denilen bir düşman var

  Unutmamak gerekir ki her devrin, kendi şartları içinde ehemmiyet kesbeden önemli meseleri vardır. Allah Resûlü'nün (sas) beyanlarında olduğu gibi, bazen mal ve bedenle cihad birinci derecede ehemmiyet arz ederken, bazen hacc-ı mebrur, bazen anne-babaya ihsan, bazen de vaktinde kılınan namaz ehemmiyet kesbeder.
Karşımızda cehalet denilen korkunç bir düşman vardır ve bunun üstesinden gelmek, ancak ilim ve irfan hayatını canlandırmakla mümkündür. Dindeki adıyla emr-i bi'l-ma'ruf nehy-i ani'l-münker dediğimiz bu vazife, aynı zamanda günümüz Müslümanlarının üzerinde bir vecibe olarak, eda edilmeyi beklemektedir. Zira bugün, dünya İslam'a muhtaçtır ve yine dünya, onun bu ihtiyacını giderebilecek dünya çapında güçlü bir tebliğ hareketinden yoksundur.

Bediüzzaman'ın ifadeleriyle şayet biz, Müslümanlığa ait esasatı hakkıyla temsilde muvaffak olabilseydik, diğer dinlerin salikleri de fevç fevç İslam'a dehalet edeceklerdi. Anlaşılan o ki ne biz, böyle bir tebliğ ve temsil noktasına gelebildik, ne de yeni arayışların ıstırabını yaşayan dünya, kendini saadetler ufkuna taşıyacak hakikatlere ulaşabildi.

zaman