- Karda yiyecek bulamayan kuşları besleyin çağrısı

Adsense kodları


Karda yiyecek bulamayan kuşları besleyin çağrısı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sun 22 January 2012, 02:22 pm GMT +0200
'Karda yiyecek bulamayan kuşları besleyin' çağrısı


Yurt genelinde kendini hissettiren karlı ve soğuk hava, insanları olduğu kadar hayvanları da olumsuz etkiliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ekolojik sistemin önemli parçalarından olan kuşlar beslenmesi yönünde internet üzerinden çağrılar yapıyor.

Meteorolojinin resmi internet sayfasına da konulan uyarı yazısında, kar örtüsü sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlara yardım eli uzatılması tavsiyesinde bulunuluyor. Kuşların ekolojik sistemde önemli bir yerinin bulunduğuna dikkat çekilen yazıda, kuşların her fırsatta beslenmesi gerektiğinin altı çiziliyor. Bakanlık, kuşları beslerken ne tür yem ve yiyecek atılması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunarak şu ifadelere yer veriyor: "O minik, güzel ve ekolojik denge açısından çok yararlı dostlarımızı lütfen besleyelim. Onları sokakta, bahçede, penceremizde, balkonumuzda yumuşatılmış bayat ekmek, buğday, mısır, her türlü darı, kanarya ve muhabbet kuşu yemleriyle besleyebiliriz."

Cihan

reyyan
Sun 22 January 2012, 07:40 pm GMT +0200
Evet benim de son zamanlarda sosyal paylaşım sitelerinden olan facebookta bu konuda paylaşımlar dikkatimi çekti evin perceresinin parmaklıklarında bir damacanayı yatay olarak üstü kesilmiş içine yem koyulup bağlanmış şekildeki fotoğraflarını görmüştüm, güzel fikir doğrusu ben de genelde balkon ya da pencere pervazlarına koyuyordum.