- Karadenizin üzerine ilk havaalanı

Adsense kodları


Karadenizin üzerine ilk havaalanı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Tue 12 July 2011, 05:30 am GMT +0200
Karadeniz'in üzerine ilk havaalanı



Avrupa'nın ilk, dünyanın ikinci denize dolguyla inşa edilecek havaalanı olacak Ordu-Giresun (OR-Gİ) Havaalanı’nın inşaat yapım sözleşmesi imzalandı.

İmza törenine katılan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin “Benim 5 Şubat 2014 saat 14.52’de Esenboğa’dan Ordu-Giresun Havaalanı’na hareket edecek uçak biletim var. Ulaştırma Bakanlığımızın karşı havaalanını yapacağından eminim” dedi.

OR-Gİ Havaalanı’nın 1990’lı yıllardan beri beklenen ama yapımı için umut beslenemeyen, sadece hayal edilen bir havaalanı olduğunu belirten Şahin, hükümetlerinin bir yandan kendi projelerini, bir yandan yarım kalan projeleri ve bir yandan da geçmişte rafa kaldırılan projeleri hayata geçirme gayreti içinde olduğunu anlattı.

OR-Gİ Havaalanı’nın Avrupa’nın ilk, dünyanın ikinci denize dolguyla inşa edilecek tesisi olacağını kaydeden Şahin, şunları söyledi: “Benim tabirimle Ordu-Giresun Havaalanı iki güzel ilimize hitap eden, o illerimizin güzel insanlarına hitap edecek olan, birazcık havalı bir havaalanı özelliğine sahip. Ayrıca Ordu-Giresun Havaalanı bittiğinde suyun içine inşa edilen bir havaalanına kavuşacağı için hava yolu adeta bir de su yoluna dönüşmüş olacak.” Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, Karadeniz’in yıllardır beklediği tesise kavuşacağını ifade etti.

Şahin’in Ordu-Giresun Havaalanı’na yönelik uçuş biletine değinen Yıldırım’ın esprili şekilde “Havacılıkta işler belli olmaz Sayın Bakanım. Bileti açığa almakta fayda var. Ola ki erken biter, biletiniz yanmasın” demesi üzerine Bakan Şahin “Ordu’da bir söz var: Geç söyleyelim erken olsun, az söyleyelim çok olsun, hayırlı olsun” karşılığını verdi. Ordu ve Giresun’un toplam nüfusunun 1.5 milyona yakın olduğunu ancak öngörülü davranarak tesisi 2-2.5 milyon kapasiteli olarak inşa edeceklerini bildiren Yıldırım, altyapı için 150 milyon lira yatırım yapacaklarını kaydetti.

AA

SevD@_GüLü
Tue 12 July 2011, 10:42 am GMT +0200
maşallah teknoloji gelişti çok güzel olur inşAllah
Allah razı olsun

zahdem
Tue 12 July 2011, 01:29 pm GMT +0200
memleketimiz ve miletimiz adına projesini görmek ve duymak bile mutluluk verici.birde yapıldığını görmek ne büyük gurur olur.

karanlık
Tue 12 July 2011, 01:36 pm GMT +0200
Bir karadenizli olarak bundan güzel haber olamazdı.Yıllardır bekliyorduk.Umarım proje bir an önce başlatılır ve biter....Vatana,millete hayırlı olsun.