- Karadan hac yolu göründü

Adsense kodları


Karadan hac yolu göründü

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
beyzanur
Fri 4 December 2009, 12:58 am GMT +0200


Diyanet'ten sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik, önümüzdeki yıldan itibaren 20-25 bin kişiye karayoluyla hac imkanı sağlamaya çalıştıklarını açıkladı

Suriye ve Ürdün'le vizelerin kaldırılmasının bunu kolaylaştırdığının altını çizen Çelik, Suudi Arabistan sınırına dayanmanın karayoluyla hac için ciddi avantaj sağladığını vurguladı.

Hac farizasını yerine getirmek amacıyla kutsal topraklarda bulunan Çelik, Türkiye'ye dönmeden önce Medine'de basın mensuplarına izlenimlerini aktardı. Hacıların kutsal topraklarda kalış süresinin 45-50 günden 30 güne düşürüleceğini ifade eden Çelik, karayolunun açılmasının bunu kolaylaştıracağını dile getirdi. Suriye ve Ürdün'le sorunun çözüldüğünü, sadece Suudi Arabistan kısmının hallolması için çalışacaklarını kaydeden Çelik, "Arabistan girişinde gelen araçların konuşlandırılması ve güzergah boyunca sosyal tesislerin yapılması ihtiyacı var. Bu, çok fazla zaman almaz. Sınıra yakın doğu bölgelerinden ortalama 20-25 bin kişinin karayoluyla hac yapmasını planlıyoruz." dedi.

Türkiye'den gelen hacıların yaş ortalamasının bu yıl 60'lardan 52'ye düşürüldüğünü de belirten Devlet Bakanı, belli yaşın üstündeki hacıların kontenjanını artıracaklarına dikkat çekti. Bir soru üzerine Medine'den 20 kilo hurma aldığını söyleyen Devlet Bakanı, 'Meclis'e yetmez' görüşüne ise şu karşılığı verdi: "Meclis'e götürmeyeceğim. Bakanlar Kurulu'na yeter."
Zaman