- Kansere karşı savaşta mutlaka tüketin

Adsense kodları


Kansere karşı savaşta mutlaka tüketin

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Mon 8 March 2010, 02:24 am GMT +0200


Yeni yapılan araştırmalar, sarımsağın kanser hastalığıyla savaşmaya yardım ettiğini gösteriyor...

Analytical Biochemistry dergisinde yayınlanan küçük bir pilot çalışmaya göre, araştırmacılar tarafından geliştirilen yeni bir idrar testi, daha fazla sarımsak tüketen insanların daha düşük kanserojen seviyesine sahip olduğunu belirtiyor.

Bilimadamları, araştırmanın nitrojen-içeren bileşenlerle ilişkili tüm vücut süreçleriyle ilgili olduğunu söyledi. Bu süreçler, nitrosation (yiyeceklerin ızgarada pişirilmesi sonucu içlerindeki nitratın serbest nitrosamine radikallerine dönüşümü) ya da yiyeceklerde veya kanserojen madde bulaşan suda bulunan bazı maddelerin konversiyonunu içeriyor.

Ohio State Üniversitesi'nde görevli beslenme profesörü Earl Harrison, birisi kanser riskiyle ilişkili ve diğeri de sarımsak tüketiminin kapsamını belirleyen iki farklı bileşeni ölçebilen idrar testi geliştirdiklerini açıkladı. Bilimadamları, beslenmeye ait sürecin yaygın olarak işlenmiş gıdalardan ya da yüksek ısıda hazırlanan gıdalardan kaynaklanan nitrat isimli maddelere maruz kalmayla başladığını ifade ediyorlar.

Tüketilen nitratların yaklaşık yüzde 20'si nitrite dönüşüyor. Bu bileşenlerden sadece nitrosaminler kanserle ilişkili. Sebzeler aynı zamanda nitrat içeriyor. Ancak, önceki araştırmalar sebzelerdeki C vitaminin, nitratların toksik maddelere dönüşme riskini düşürdüğünü gösteriyor.

Ayrıca araştırmacılar, sarımsaktaki besinlerin C vitamini gibi benzer antioksidan etkilere sahip olduğundan şüpheleniyorlar. 
Bugün

beyazmelek
Mon 8 March 2010, 10:32 am GMT +0200
özellikle mangal gibi kansorejen yiyeceklerden sonra bir kaç diş sarımsak'ın bu riski azattıgı söyleniyor tabiata ALLAHIN ayetleri gözüyle bakılsa hiç bir ot gayesiz değil.düşündümde ALLAH bizi ne çok seviyor.elhamdülillah

mehmed67
Mon 8 March 2010, 10:59 pm GMT +0200
Evet elhamdülillah Cenab-ı Hak hiç bir şeyi boşuboş yaratmamış.Her şeyin bir yaratılış gayesi var.Kainattaki bütün güzel nimetleri, insanları istifade etsin diye yaratmış.Sarımsak nimeti de bunlardan bir tanesi.Ancak anlıyabilen akledebilen insanoğluna ne mutlu...
Paylaşım için teşekkürler ..Allah razı olsun..Kardeşim..

zahdem
Mon 8 March 2010, 11:46 pm GMT +0200
her derde deva deniyo.fakat ben bi türlü alışamadım sarmısağa.