- Kan Süzülüyor

Adsense kodları


Kan Süzülüyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sat 9 June 2012, 12:33 pm GMT +0200
KAN SÜZÜLÜYOR
                                       


                  Kan süzülüyor, o hırçın kanadına yağmur damlası değince, damla damla göklerden, şu öpülesi toprağa. Yanı başında ağlayan eli topraklı bir askerin gözyaşını, mezar taşı9ndaki Mehmet’i kana buluyor, o süzülen bir damla kan. Yavaş yavaş süzülerek topraktan, henüz ıslanmamış yırtık kumaştan, kapanmamış yaraya değmesiyle bütünleşiyor, al kan ile ölümsüz beden ve ten.
                  Kelime-i şahadet getirmene bile izin vermeyen o mermilere, sen kendini siper ettin, dökülen o şanlı kanını hiçe sayarak, bu kutsal vatana. Çanakkale Boğazı kana bulandı, kol, ayak, parmak sağanak sağanak sırtlara yağdı da sen sadece” Allah!” dedin. Yırtık çarıkla, yok denecek kadar az silahla, o soğukta ellerin donsa da sen silahına sarılarak yine” Vatan!” dedin. Cepheye geldiğinde, karşında çehreleri bambaşka sayısız sırtlan sürüleri gördüğünde, var olan iman gücüne güvenerek yalnız “Bayrak!” dedin. Anan, seni bu vatana kurban ederek yakmıştı kınayı başına, yüreği sızlasa da başı dikti, gururla yollarken seni cepheye sen, şehit oğlu” Canım Vatana Feda Olsun!” dedin inleterek yerleri. O göğsünün üzerindeki mendili de ayırmadın yanından, yar kokan işlemeli beyaz mendili. Ah! O kahpe mermi yok mu, delik deşik etti o ak mendilden geçerek o cevheri, mendili kana buladı damara sığmayan o asil kan.                                                                               
“Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor, 
Bir hilâl uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pak alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd’i…
Bedr’in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
“Gömelim gel seni tarihe” desem, sığmazsın
Herc ü merc ettiğin edvâra da yetmez o kitap
Seni ancak ebediyetler eder istiâp.”                             

             Kalk! Kalk ey asker! Gözlerini göğe dikmek yakışmaz sana, ardında emanet bir yer varken; dağ, taş, vatan kurtarılmayı beklerken, yakışmaz sana öyle mahzun bakmak, yalnız rükûda eğilen o başını, burada öylece eğmek. Kalk, kırarak bütün zincirlerini tek tek, yerde kanlı bedenin varken, arş arş ruhun semalarda yükselirken, kalk garbın âfâkını söndürmek için, Allahuekber Dağların da yankılanan ezan sesiyle, cephede de bırakmadığın namazının farzını kılmak için kalk, sahipsiz neylesin bu toprak. Sen olmadıktan sonra, vatan kurtarılmadıktan sonra, rüzgârı neylesin bu bayrak.
                Savaş suçuydu sana yaptıkları; tepeden bırakılıp toprağa saplanan o yıldıza bastığında, çarığı delerek kanına karışan o kükürtlü zehir, bacağından yetim bırakmıştı da bedenini, bir tek kalbindeki imana dokunamamıştı o zehir. Ve işte dimdik ayaktasın, kurşun, şarapnel parçası işlemede bedenine, sesini hiçbir fani duymasa da, sen vatan için yine seferdesin, elinde silahla düşmanın ensesindesin, yaralı bir Yunan a dilini anlamasan da su testisiyla su götürmektesin. İmanın o kadar kuvvetli ki, Tevhid’in o kadar yüce ki kendinden önce, kuyunu kazıp, “Su!” diye inleyen düşmanı düşünmektesin. Hangi kabir saklar seni, hakkın göklerken.
“Ey şehit oğlu şehit, istenme benden makber,
Sana âguşunu açmış duruyor peygamber.”             
                                                                                       
NURSEL YEŞİLDAL

ARAKLI İMAM HATİP LİSESİ

saniyenur
Sat 29 March 2014, 07:37 am GMT +0200
Gönül yine çoşmuş ki bu güzel yazı sadırlardan satırlara düşmüş, Rabbim daim etsin, şehitlerimize rahmet eylesin.

ebu avane
Sat 29 March 2014, 12:49 pm GMT +0200
Ne aşk verici, şevk verici insanda ki vatan, toprak sevsini  uyandıran şaha kaldıran bi makale olmuş. Her şeyden öte Mehmet Akif'in sözüyle bağlaması da çok MÜKEMMEL OLMUŞ.

 “Ey şehit oğlu şehit, istenme benden makber,
Sana âguşunu açmış duruyor peygamber.”   
         

Rabia nur kaplan 8.D
Sat 29 March 2014, 03:15 pm GMT +0200
Ne aşk verici, şevk verici insanda ki vatan, toprak sevsini  uyandıran şaha kaldıran bi makale olmuş. Her şeyden öte Mehmet Akif'in sözüyle bağlaması da çok MÜKEMMEL OLMUŞ.

 “Ey şehit oğlu şehit, istenme benden makber,
Sana âguşunu açmış duruyor peygamber.”   
         
çOK HAKLISINIZ HOCAM.

Rabia nur kaplan 8.D
Sat 29 March 2014, 03:15 pm GMT +0200
Paylaşım için teşekkürler

esratüz zehra 2
Sat 29 March 2014, 05:12 pm GMT +0200
Ne de güzel cümleler dökülüyor büyük zat Mehmet Akif'in ağzından
“Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor, 
Bir hilâl uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!
ülkemiz ve vatan uğruna can veren mübarek şehidlerimize ne söylesek az
Rabbim hepsinin şehadetini kabul buyursun.

esratüz zehra 2
Sat 29 March 2014, 05:16 pm GMT +0200
Rabbim tüm mübarek şehidlerimizin hürmetine ülkemize, vatanımıza, milletimize zeval vermesin
vermek isteyenlere de mani olsun inşallah vatanımızın selameti için dualaşalım inşAllah.

8-D fatma zehra
Fri 9 May 2014, 02:58 pm GMT +0200
çok güzel bir yazı olmuş allah sizden razı olsun

sumeyye
Sat 14 June 2014, 10:04 pm GMT +0200
s.a.. , Ne içten satirlar bunlar böyle masaallah..Bu güzel kardesimizin Rabbim c.c yolunu açik eylesin insaallah.Rabbim c.c razi olsun kardesim.

cerendemir
Sat 14 June 2014, 10:11 pm GMT +0200
Ve aleykümselam.Ne kadar da güzel bir yazı.Allah razı olsun.

Rüveyha
Sat 14 June 2014, 10:24 pm GMT +0200
Mevlam Mehmet Akife rahmet eylesin..En duygulu şiirlerinden biri.İnsan okuyunca çok etkileniyor.

mevlüdekalınsaz
Sat 14 June 2014, 10:34 pm GMT +0200
Esselamü aleykum ve rahmetullah;maşallah gönülden dökülen nameler satırlara ne de güzel yansımış.... duygularını çok güzel tercüme etmiş..Mevlam daim ve kaim eylesin...şehitlerimize de rahmet eylesin inşallah...