- Kainat eczanesinden hafızayı güçlendiren besinler!

Adsense kodları


Kainat eczanesinden hafızayı güçlendiren besinler!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Mon 4 April 2016, 08:22 pm GMT +0200
Kainat eczanesinden hafızayı güçlendiren besinler!

Gözlüğünüzün yerini, telefon numaranızı,daha önce tanıştığınız insanların isimlerini unutuyor musunuz?

Genç - yaşlı birçok kişinin ortak derdi olan unutkanlıkla mücadelede bazı gıdalar öne çıkıyor. Takvim'in haberine göre antioksidan içerikli meyve-sebzeleri öneren uzmanlar, hafıza güçlendiren besinleri ise şöyle sıralıyor:

CEVİZ: Her gün ceviz yenilmesi, hafızayı canlı tutmaktadır. Görüntü olarak da beyni andıran bir özellik taşıması, dikkat çekicidir. Konsantrasyon güçlüğü için etkilidir.

NAR SUYU: Hücre yapısını bozan serbest radikallere karşı etkili koruma sağlar. Nur suyu antioksidan etkisiyle de beyin hücrelerini korur.

ÜZÜM: Özellikle kurutulmuş üzüm hafızayı kuvvetlendirir. Unutkanlık için her gün yenilmelidir.

YEŞİL ÇAY: Konsantrasyonu arttıran yeşil çay, antioksidan özelliğiyle beyni ve diğer organları korur. Yeşil çay taze demlemeli ve sıcak ya da soğuk olarak içilmeli.

KARANFİL: Çay gibi demlenip tatlandırılarak içildiğinde hafızayı kuvvetlendiriyor, zihni açıcı ve unutkanlığı geçirici etki gösteriyor. Bu çay, kalp çarpıntısına iyi geliyor.

KIRMIZI BİBER: Özellikle acı biber hafızayı kuvvetlendirdiği gibi soğuk algınlığında meydana gelen ağrıların giderilmesini de sağlar.

SOĞAN: Beyinsel faaliyetleri artırır. Zihin yorgunluğuna iyi gelir. Vücut direncini güçlendirirken, damar sertliği, grip, astım ve soğuk algınlığına karşı vücudu korur.

BİBERİYE: Dolaşım sistemini düzenleyici ve zihin açıcı etkisi bulunuyor.

DOMATES: Likopen, domateste bulunan güçlü bir antioksidandır ve özellikle serbest radikallerin neden olduğu hücre tahribatına karşı koruma sağlar.

KEREVİZ: Unutkanlığı ve sinir yorgunluğunu giderir. Şeker, yüksek tansiyon ve romatizmada da faydalıdır.

r.haber


 


Alican 7-B
Mon 4 April 2016, 08:59 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm ve rahmetullah ve berekatühü. Gerçekten çok faydalı bir paylaşım olmuş. Çevremizde birçok insan hafıza kaybına uğrayabiliyor onlara bunları tavsiye ederiz inşAllah. Rabbim paylaşım için razı olsun

mevlüde06
Mon 4 April 2016, 09:03 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam kardesim.
Kirmizi biberi daha once duymamistim hic.sasirtti acikcasi ve sogan tabiki.Allah razi olsun paylasim ciin

Nursima 7/B
Mon 4 April 2016, 09:12 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah.Yukarıdaki besinleri tüketmek cidden çok faydalı ve yararlı.Rabbimin yarattığı her şeyin bir güzelliği var.

Edanur 8/D
Mon 4 April 2016, 09:19 pm GMT +0200
Aleykümüsselam
Allah c.c razı olsun İnşaallah