- Kafein alzheimer için umut oldu

Adsense kodları


Kafein alzheimer için umut oldu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
melek24
Sat 11 July 2009, 09:15 pm GMT +0200
Araştırmacılar, kahvenin Alzheimer'la ilişkili beyin proteinleriyle mücadele ettiğini ve hafızayı keskinleştirmeye yardımcı olduğunu tespit ettiler
.



Amerika'daki Güney Florida Üniversitesi'nden araştırmacılar, Alzheimer belirtilerini gösteren 55 fareden yarısına 1,5 mg (insanlarda günde 5 fincan kahveye eş değer 500 mg kafein) suya karıştırılmış kafein verdi. Farelerin diğer yarısıysa sadece su içti.

Journal of Alzheimer's dergisinde yayınlanan çalışmaya göre, 2 ayın sonunda kafein içen 18-19 aylık (insan yaşı olarak 70) fareler hafıza, tanıma gibi testlerde daha başarılı oldu. Ayrıca araştırmacılar bu farelerin beyninde hastalığa yol açan plakların yüzde 50 daha az oluştuğunu gördüler. Kafeinin, Alzheimer belirtileri gösteren yaşlı farelerin hafızasını güçlendirdiği ve hayvanların beynindeki zehirli plakların sayısını azalttığı açıklandı.

Kafeinin amiloid maddesini oluşturan beta A peptidinin salgılanmasını azaltması sayesinde unutkanlığın giderilebileceğini vurgulayan bilim adamları, araştırmanın fareler üzerinde yapıldığını hatırlatarak, insanlardaki etkilerin henüz bilinmediğine, başka araştırmaların yapılması gerektiğine dikkati çekti.

Zaman