- Kadir Gecesi camiler sabaha kadar açık

Adsense kodları


Kadir Gecesi camiler sabaha kadar açık

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Thu 26 August 2010, 12:54 am GMT +0200


İstanbul Müftülüğü, Kadir Gecesi'nde vatandaşların kolay ulaşabileceği ve halkın yoğunlukla ziyaret ettiği camileri sabaha kadar açık tutacak.

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi'nde vatandaşların rahatlıkla ibadet edebilmesi için İstanbul genelindeki 116 cami sabaha kadar açık olacak.

İTİKAF İÇİN HAZIRLANAN CAMİLER


Ramazanın son 10 günü itikafa (camiye kapanarak ibadet etmek) girmek isteyenlerin yararlanabilecekleri İstanbul genelinde 131 cami belirlendi.

İstanbul Müftülüğü'nün Ramazan ayında gerçekleştirdiği din hizmetleri kapsamında 8 camiye mahyalar asılırken, İstanbul genelindeki 3 bin 45 caminin tamamına yakınında görevliler teravih namazı öncesinde vaaz veriyor. Sultanahmet Camisi'nde Kadir Gecesi programında camilerde okunan mukabeleler ve evlerde okunan hatimlerin ortak hatim duası yapılacak. Geçen yıl iletilen 80 bin hatim sayısının, bu yıl 100 bini aşması bekleniyor. İstanbul'da 34 ilçede 77 camide 146 görevli tarafından teravih namazları hatimle kıldırılırken, şehrin genelinde 94 camide her akşam iftar yemeği veriliyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Ramazan'ın 20. günü Sultanahmet Camisi'nde öğle namazından sonra İstiklal Harbi şehitlerinin ruhları için mevlit okunacak.

Yeni Şafak