- Kadının fitne oluşundan sakınmak gerekir

Adsense kodları


Kadının fitne oluşundan sakınmak gerekir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Tue 17 January 2012, 02:44 pm GMT +0200
bölüm: 31

Kadının fitne oluşundan sakınmak gerekir


2780- Üsâme b. Zeyd ve Saîd b. Zeyd b. Amr b. Nüfeyl (r.anhüma)’dan rivâyete göre, Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Erkekler için kadınlardan daha zararlı bir fitne unsuru bırakmadım.” (Buhar, Nikah: 17)

 Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.


Bu hadis güvenilir pek çok kimseler vasıtasıyla Süleyman et Teymî’den, Ebû Osman’dan ve Üsâme b. Zeyd’den bize rivâyet edilmiş olup bu rivâyetin senedinde “Saîd b. Zeyd b. Amr b. Nüfeyl’den” dememiştir. Mu’temir’den başka, “Üsâme b. Zeyd ve Saîd b. Zeyd’den” diyen bir kimse bilmiyoruz.

Bu konuda Ebû Saîd’den de hadis rivâyet edilmiştir.

İbn ebî Ömer, Sûfyân vasıtasıyla Süleyman et Teymî’den, Ebû Osman’dan, Üsâme b. Zeyd’den bu hadisin bir benzerini bize aktarmıştır.


ceren
Wed 31 January 2018, 05:01 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.rabbim bizleri onun izin verdiği şekilde helal dairede yaşayan ve zinadan uzak kalan kullardan eylesin inşallah. ...

Bilal2009
Wed 31 January 2018, 11:58 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri fitnelerden sakınan kullarından eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Thu 1 February 2018, 12:18 am GMT +0200
Bismillah..
Aleyküm Selam. Bu ahir zamanda artık çok şeyler görüp duyuyoruz. Rabbimiz bizlere Kur'an-ı Kerimde yasak olan ve helal olan tüm herşeyi bildirmiştir. Eğerki aklımızı kullanıp bizi Rabbimiz'in Rızasına kavuşturucak Kur'an-ı kendimize rehber edinmez isek bizlerinde korkulan alametlerde olmamız an meselesi olabilir. Herdaim bunun bilincinde olarak Kur'an-ımıza sımsıkıı sarılıp hakkıyla rehber edinenlerden olalım inşaAllah. Ama gayret gayret şart...