- Kadının en saygın konumu-Annelik

Adsense kodları


Kadının en saygın konumu-Annelik

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafız_32
Sun 17 October 2010, 06:20 am GMT +0200
Kadının En Saygın, En Mübarek Konumu; Annelik


Dinimiz ve fıtratımız anneye çok büyük bir yer vermiştir. Normal olarak erkeğin, kadına göre bazı konularda önceliği olduğu halde, annenin babadan daha öncelikli ve daha faziletli olduğunun sırrı buradadır. Kadın, erkeği faziletçe geçmek istiyorsa, anne olmalıdır. Yalnız, unutulmamalıdır ki, anne olmak, sadece çocuk dünyaya getirmekle olmaz. Çocuğuna sahip çıkmakla, onu güzelce yetiştirmekle annelik tamamlanmış olur. Babanın hakkı, dinimizde "bir" iken; annenin hakkı "üç"tür. Cennet, babaların değil; annelerin ayakları altına serilmiştir. Annelikle ilgili olarak, günümüzde giderek artan çalışan kadının, ne kadar annelik yapabildiği ve yapabileceği sorusu da önemlidir. Anne işte, çocuk kreşte. Hiçbir mamanın anne sütünün yerini tutamadığı gibi, hiçbir bakıcı da annenin yerini asla tutamaz. Hiçbir çocuk okulu, adına anaokulu da dense, ananın evdeki okulunun benzeri olamaz. Kendi evlâdını anne ve babası kadar kimse sevemeyeceği, dünya ve âhiret geleceğini düşünemeyeceği için de, anne ve baba gibi hoca ve öğretmen de bulunamaz. Öyleyse, haydi evlerimizi kurs, mektep, okul ve mescid yapmaya!

Zeynep7D
Fri 10 January 2014, 05:27 pm GMT +0200
İnsanlar çocukları ile ilgilenmeyi bıraktılar artık ama öyle olmamalı. Her zaman ilgili gösterildiği gibi zaman da geçirilmeli. Çocuğun annesine ve babası ile ilgili hakkında bir ayette ; ''Biz insana anne ve babasına iyi davranmasını emrettik.''(Lokman suresi , 14)

Bu yüzden annemize ve babamıza saygısızlık etmeyelim . Ne olursa olsun onları sevip sayalım.

yagmur_7-c
Fri 10 January 2014, 05:31 pm GMT +0200
İnsanlar çocukları ile ilgilenmeyi bıraktılar artık ama öyle olmamalı. Her zaman ilgili gösterildiği gibi zaman da geçirilmeli. Çocuğun annesine ve babası ile ilgili hakkında bir ayette ; ''Biz insana anne ve babasına iyi davranmasını emrettik.''(Lokman suresi , 14)

Bu yüzden annemize ve babamıza saygısızlık etmeyelim . Ne olursa olsun onları sevip sayalım. Çok haklısın insanların en değerli varlığı dostlearından öte Ana Babalarıdır onları lütfen üzmeyelim onlar bizim için önemli lütüflardır onların haklarını ödeyemeyiz ama onları üzmeden yaşayabliriz

reyyan
Thu 4 September 2014, 03:34 pm GMT +0200
Anneler vazifelerini hakkıyla ifa etse toplum da düzelir dünya da, bu yüzden annelere çok büyük iş düşüyor anne olduktan sonra bence birinci öncelik çocuğunun olmalı,  sonra işi vs.gelmeli.Allah razı olsun kardeşim, selam ve dua ile. ..

cerendemir
Thu 4 September 2014, 03:42 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Evet bir kadın için en büyük iş,en büyük saygınlık anneliktir.Çünkü annelik bir çocuğun bakımı ,saygınlığı,kişiliği ,imanı demektir.Rabbim bizleri hayırlı annelerden eylesin inşallah.

mevlüdekalınsaz
Thu 4 September 2014, 03:53 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam; amin ecmain inşallah..Rabbim anneleri bilinçli kılsın ..evlatlarını İslama uygun yetiştirebilmeyi nasip etsin..
Rabbim annelerimizi bizden razı bizleri de onlardan razı eylesin inşallah..pşaylaşım için Mevlam razı glesin...Rabbim bu güzel duyguyu isteyen ve yükünü aşıyabilecek her kuluna nasip etsin inşallah..

Rüveyha
Thu 4 September 2014, 05:35 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam.
Amin ecmain olsun inşaAllah..Anneliği Rabbim her isteyen kuluna nasip etsin..Bu duygular içerisin de, Allahıb bir emaneti olan çocuğu da bilinçli bir şekil de yetiştirmek, özelikle de Allaha hayırlı bir kul olarak yetiştirmek, anne ve babanın öncelikli görevi olmalı inşaAllah..Rabbim bilinçli anne ve babalardan kılsın

saniyenur
Thu 4 September 2014, 09:00 pm GMT +0200
Rabbim bu zor ve kutsal görevi bütün bayanlara nasib etsin inş. Evlatlarımız bize Rabbimizin emaneti. Rabbim hayırlı evlat yetiştirebilmeyi nasib eylesin bizlere.

ehlidunya
Thu 4 September 2014, 09:08 pm GMT +0200
Maşaallah barekallah ne harika bir yazı günümüzün insanına ibret verecek yazı inşaallah istifade edilip ümmeti muhammed üzerine düşen dersi alır.Yani çocuğuna anne olur annecik değil fani dünyanın fani işlerine aldanmamak lazım ola allah hayırlı evlad ve hayırlı nesiller yetiştirmeyi nasip etsin

Yehma
Wed 3 October 2018, 10:47 am GMT +0200
Öyle bir zamandayız ki artık kadınların çalışmaması zorunluluk gibi gözüküyor. Peki ya anne olan kadının çalışması , çocuğunu bakıcıya ,kreşe bırakması eğer anneanne yada babaanne bakıyorsa bir nebze şanslı gözükmektedir. Ya çocuğun durumu annenin sevgisi ve kokusunu duyması gereken zamanda başka birinin bakıyor olması çocuk için ne kadar zor bir durum. Eğer öğretmeni yada bakıcısı bilinçli biri bile olsa hiçbir zaman annenin vereceğinden daha fazlasını veremez. Toplumumuz geleceği açısından annelik görevimizi  dolu dolu yerine getirmek adına İlk 6 yıl çocuğumuza kendimiz bakmalıyız. Bu durumlar zorunluluk  hallerinde değişebilir ama bir kadın içi annelik çok kutsal bir görevdir . Bunu sorumluluğunu en güzel şekilde yerine getirmemiz gerekir. Çünkü çocuk hızlı bir şekilde büyümektedir ve zaman asla geriye gelmez .Onsuz geçirdiğimiz vakitlerin telafisini ediyor sansak ise de edemeyiz.

Bilal2009
Wed 3 October 2018, 02:58 pm GMT +0200
Aleyküm Selam Rabbim bizleri hayırlı kullardan olmayı nasip etsin inşaAllah