- Kademeli Eğitim

Adsense kodları


Kademeli Eğitim

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
Eslemnur
Mon 4 October 2010, 12:27 am GMT +0200
K. Kademeli Eğitim:

Yukarıda geçen "Yedi yaşında iken çocuklarınıza namaz kılmalarını emredin, on yaşına geldiklerinde kılmadıkları takdirde ise onları dövün!" hadisinden çocuğun ruh dünyasında tesir bırakan önemli bir prensip öğrenmekteyiz. Bu prensip, eğitimin kademeli bir şekilde tatbik edilmesidir. Mesela dinin temel direği olan namaz ibadeti, çocuğa üç safhada intikal ettirilir:

1. Gözlem safhası:
Bu safha, çocuğun yürümeye başladığı aylardan itibaren yedi yaşına kadar sürer. Bu zaman zarfinda çocuk, namaz kılarken ana babasını müşahede eder ve çabucak namaz kılmaya özenir. Ana baba onun bu hevesini değerlendirir de o yaşlarda namaza alıştırırsa, elbette çok daha güzel olur.

2. Emretme safhası:
 Bu safha, yedi yaşında başlar ve on yaşına kadar devam eder. Bu süre içerisinde ana baba çocuğa namaz emrini hatırlatır ve onun namaz kılmasını ister.

3. Dövme safhası:

Namaz kılmaması halinde çocuğun dövülebileceği bu safha da on yaşından itibaren başlar.

Şüphesiz bu safhaların uygulanmasıyla veya daha geniş bir ifa­deyle eğitimin kademeli bir şeklide yürültülmesi halinde, verim ve başarı oranı yükselecektir. Gerçekleştirilmek istenen herhangi bir hede­fin plan ve projesi, mutlaka birkaç safhadan geçer. Ana baba da çocuğun eğitimi için çizdikleri çerçeveyi, plan ve projeyi, birbirlerine de­stek vererek uygulamaya geçirmek durumundadır.[