- Kabeyi görünce dua etmek gerekir mi ?

Adsense kodları


Kabeyi görünce dua etmek gerekir mi ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Mon 11 June 2012, 11:43 am GMT +0200
123- KÂBE’Yİ GÖRÜNCE DUA ETMEK GEREKİR Mİ?


2847- Abdurrahman b. Tarık b. Alkame (r.a)’nin annesinden haber verdiğine göre, Peygamber (s.a.v), Dar’ı Ya’la denilen yere gelince kıbleye döner ve dua ederdi. (Ebû Davud, Menasik: 46; Tirmizî, Hac: 32)


124- MESCİDİ HARAM (KÂBE VE ÇEVRESİ) DA KILINAN NAMAZIN DEĞERİ VE KIYMETİ


2848- Abdullah b. Ömer (r.a), Rasûlullah (s.a.v)’den şöyle duyduğunu haber vermiştir: “Benim şu mescidimde kılınan (Medine) kılınan bir namaz Mescidi Haram (Kâbe) hariç diğer mescidlerde kılınan bin namazdan daha değerli ve kıymetlidir.” (Müslim, Hac: 94; İbn Mâce, İkametü’s Salat: 195)

2849- Rasûlullah (s.a.v)’in hanımı Meymune (r.anha)’dan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v)’den işittim şöyle diyordu: “Benim şu mescidim (Medine)’de kılınan bir namaz Kâbe mescidi hariç diğer mescidlerde kılınan bin namazdan daha değerlidir.” (Müslim, Hac: 94; İbn Mâce, İkametü’s Salat: 195)

2850- Ebu Hüreyre (r.a), Peygamber (s.a.v)’in şöyle buyurduğunu nakleder: “Benim şu mescidimde (Medine) kılınan bir namaz Kâbe mescidi dışındaki mescidlerde kılınan bin namazdan daha hayırlıdır.” (Müslim, Hac: 94; İbn Mâce, İkametü’s Salat: 195)

ceren
Tue 8 May 2018, 02:50 am GMT +0200
Esselamu aleykum.kabeyi ziyaret eden ve kabeyi her gördüğünde dua eden allaha tevekkul eden ve duasına kavusan kullardan olalim inşallah. ..

Sevgi.
Tue 8 May 2018, 03:09 am GMT +0200
Aleyküm Selam. Bir gün kâbemizi ziyaret etmek nasip olursa bol bol hayır duâları edenlerden olalım inşaAllah

Bilal2009
Tue 8 May 2018, 05:00 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri o mübarek yerlere gidebilenlerden eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun